Kako sačuvati preplanuli ten?

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-08-25 Pregleda: 1453 Komentar: 0

Ukoliko ste bili toliko srećni da ste imali priliku da provedete nekoliko dana na moru, ili ste imali dovoljno vremena da posećujete lokalna kupališta i bazene, onda vašu kožu sigurno krasi preplanuli ten sa tom tako divnom „čokoladnom“ bojom (pogotovo ako ste bili na moru). Ipak, samo nakon par dana kada ztavršite sa vašim sunčanjem, shvatićete da ta preplanula boja baš neće ostati onoliko koliko biste vi to želeli, i da će početi da se „guli“ sa vaše kože. Postoje određeni saveti uz pomoću kojih možete zadržati  preplanulu boju malo duže, a biti sigurni da je vaša koža dovoljno hidrirana.

Kako se izboriti sa dehidratacijom kože usled sunčanja?

Taman ten u stvari pokazuje koliko se vaša koža borila protiv sunca i hteli mi to da prihvatimo ili ne – često pokazuje koliko je ona oštećena. Glavna posledica ovog oštećenja jeste suva i dehidrirana koža. Ukoliko brzo i efikasno ne pomognete svojoj koži, velika je verovatnoća da ćete se suočiti sa ispucalom kožom i borama.  U svakoj borbi, najbolja je preventiva. Kako biste zadržali što više vlažnosti na svojoj koži potrebno je da nakon svakog izlaska iz hlorisane ili morske vode ispere telo pod tušem. Takođe, preporučljivo je da pijete što više tečnosti dok ste na plaži.

Minimalizujte crvenilo kože nakon sunčanja

Ne postoji osoba koja barem prvi dan izlaganja suncu neće dobiti onu nežnu rozikastu boju. Ovo naravno, nije dobro, jer to je znak da je koža pretrpela oštećenje. Crvenilo usled sunčanja možete minimalizovati ako koristite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, pijete veću količinu sveže ceđenih sokova, i tuširanjem nakon sunčanja naizmenično mlakom-hladnom vodom (radi poboljšavanja cirkulacije). Ne preporučuje se upotreba pilinga tokom perioda izlaganja suncu, jer će se dodatno oštetiti gornji sloj kože, a u cilju vam je i da sačuvate tu lepu, preplanulu boju zar ne? Piling sačuvajte za kraj leta i kada budete spremne za jesenje „sređivanje“ organizma.

Proizvodi za „nakon“ sunčanja nisu glupost!

Nemojte krenuti na letovanje bez njih. Ne, oni nisu marketinški trik, oni su zaista efikasni u smirivanju iritiacija kože. Mnogi od ovih preparata imaju efekat hlađenja koji će vam dodatno prijati i osvežiti vas.

Koji proizvodi su najbolji za negu nakon sunčanja?

Kratko i jasno: što hidratantnije – to bolje! Ovo je vreme kada možete potrošiti sve one proizvode na bazi ulja koji vam inače ne odgovaraju jer previše maste kožu. Mažite masno, bogato i često. Jedino na ovaj način ćete uspeti da sačuvate vaš prelanuli ten da izgleda zdravo, a koža će vam dobiti onaj primamljivi, letnji sjaj.Ostavite komentar

Verifikacija