Osnovna pravila poslovnog oblačenja

Napisao: blogs Objavljeno u: Stil Postavljeno: 2015-08-31 Pregleda: 2477 Komentar: 0

Svaka žena mora da zna kako najbolje da izgleda u svakoj prilici. Ipak, kada pričamo o poslu i poslovnim stilovima oblačenja, tada često imamo problem. Večernji izlasci, svečana dešavanja – tu se lako uklopimo, i u najgoru ruku budemo malo drugačije od ostalih, ali šta zaboga obući kada je kodeks oblačenja veoma krut i definisan? Jedna jaka i poslovna žena koja želi da oda utisak profesionalnosti, svakako mora vodi računa da je uvek i u svakoj prilici prikladno obučena. 

Šta treba izbegavati kada pričamo o poslovnom oblačenju?

​Postoje neke zabranjene stvari kada je poslovno oblačenje u pitanju a to su svakako: preterani dekolte, providna odeća kroz koju se nazire veš, previše uska odeća, prekratke suknje i prevelike štikle. Ako pod stil posmatramo i makeup, tada ništa što je preterano ne bismo trebale koristiti.

Diskretne, pastelne boje koje će nežno istaknuti vašu lepotu, a vašem licu dati notu ozbiljnosti i profesionalnosti- to je ono što se traži. Uvek je važno da lepo mirišete, ali nikako nemojte koristiti pola bočice parfema i podaviti sve ljude koji sede sa vama u kancelariji ili vam priđu.

Uredni nokti – za poslovni stil najbolje je da to bude običan „french“ manikir ili pastelni, nežni lak. Predugačke, prenapadne nokte zaista niko ne voli! Frizura ne mora da bude kao da ste sada izašle od frizera, ali se potrudite da vam je kosa uvek čista i uredno sklonjena sa lica.

Ukratko: odmerenost, urednost i jednostavnost – to treba da budu vaše vodilje kada birate svoj poslovni stil.

Kako da odaberete svoj najdraži stil?

Kada birate svoj poslovni stil, slobodno u njega uključite neke stvari koje volite inače. To može biti vrsta garderobe (da li više preferirate suknje ili pantalone), ili boja (slobodno birajte odeću u boji koju najviše volite i koja vam najbolje pristaje). Takođe, stil nije stil, ukoliko ga ne upotpunite nekim must have detaljima kao što je lep sat, diskretan nakit, lepa poslovna torbica, i obuća.

 Ostavite komentar

Verifikacija