Odaberite najbolju frizuru za vaš oblik lica

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2015-09-01 Pregleda: 9464 Komentar: 0

Da li ste imali priliku da posmatrate transofrmaciju jedne osobe kroz različite frizure? Promena može biti fantastična i da imate utisak da posmatrate potpuno drugačiju osobu. Žene su ulavnom sklone menjanju frizure i stila kada prolaze kroz neki stresan životni period ili kada im naprosto treba... promena!
Ipak, ma kakvu super-frizuru da pronađete u časopisu ili na internetu, ne mora da znači da je to najbolja frizura za vas i da ćete sa njom istaći najlepše crte vašeg lica. Postoje neka opšta pravila oko odabira frizure, a ostalo su samo nijanse. Oblik i dužina frizure mnogo zavise od oblika vašeg lica, veličine očiju, čela i nosa te samo pravi i veoma iskusni frizeri moći će na prvi pogled da odrede savršenu frizuru za vas. Da li imate potpuno poverenje u svog frizera? Proverite neke osnovne činjenice:

Okruglo lice – kratka kosa

Kada imate malo lice i uopšte, manju glavu, dugačka i ravna kosa samo bi vas još više „smanjila“ i izgledali biste bezlično. Za ovaj oblik lica svakako se odlučite za kratku kosu koja može da bude pomalo raščupana i veća „gore“. Na ovaj način, vizuelno ćete izdužiti lice, i povećati glavu u odnosu na ostatak tela.

Okruglasto izduženo lice – srednja dužina

Okruglasto lice (zaobljena brada bez oštrih ivica) i izdužen oblik, najbolje ističe frizura srednje dužine (malo ispod brade). Ovakva frizura će nežno vizuelno izdužiti vaše lice i ublažiti one okrugle linije. Na ovoj frizuri možete nositi i nežne krupne lokne, koje će uspešno „razbiti“ okrugle crte koje vaše lice poseduje.

„Srcast“ oblik lica – srednja dužina

Srcast oblik lica obično karakteriše jaka i istaknuta brada, te je potrebno ove crte pomalo ublažiti. Za vas bi bilo idealno da se odlučite za neku srednju dužinu (do kraja vrata), te da nosite krupne lokne. U svakom slučaju, krupne lokne „razbijaju“ oštre crte, bilo da je vaše lice previše okruglo, ili da vam je vilična kost (brada) suviše istaknuta.

„Srcast“ oblik lica – dugačka kosa

Osobe koje imaju srcast oblik lica, a nemaju istaknutu viličnu kost previše, a ujedno imaju i visoko čelo, trebalo bi da nose dugačku kosu sa šiškama. Šiške su uvek super način da istaknete oči, a da lice vizuelno „skratite“.

Ovalno lice – moderni bob

​Nežan bob koji prati obraze i bočnu stranu lica, dodaće vašem izgledu prefinjenost, a istaći će lepe crte. Ukoliko uvijete krajeve ka unutra i dodate ovoj frizuri malo na volumenu (ošišate blago stepenasto), postići ćete izgled holivudskih diva.Ostavite komentar

Verifikacija