MakeUp u Bollywood stilu

Napisao: dblogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2015-09-01 Pregleda: 1347 Komentar: 0

Egzotična mesta poput Indije sa sobom nose i drugačiji dizajn, način oblačenja i šminkanja. Raskošan stil i moda kao iz Harema su odraz Bollywood stila i privlači mnoge moderne indi-princeze. Pre svega se treba upoznati sa tim šta je to Bollywood, a zatim i koje su tajne ovog makeup stila.

Bollywood je deo filmske industrije u Indiji. Naziv je dobila po Bombaju (bivši Mombai – Indija) i čuvenom Holivudu (u Kaliforniji - Amerika). Stapanjem ova dva naziva, rodilo se ime popularne filmske industrije u Indiji – Bollywood. Mnoge indijske filmske zvezde su postale ikone modernog doba, a njihov makeup je postao hit u svetu.

 

Ukoliko želite da izgledate bolivudski pratite sledeće korake šminkanja:

Prvo je potrebno naneti korektor na tamne krugove ispod očiju. Nakon toga nanesite kameni puder. To će garantovati dugotrajnost šminke koju budete nanosili oko očiju i omogući će vam da se ona ne razliva u toku šminkanja.

U skladu sa vašim outfit-om odaberite i boju senki za oči. Bitno je naglasiti da se u toj boji koristi tri do četiri nijanse – od svetlije ka tamnijoj boji. Prvo nanesite najsvetliju nijansu na kapak i kost ispod obrva. Lepo izgleda kada se nanese bela boja, ona je osnova za sve. (Vidi: slika 1.)

Nakon toga pomešajte najtamniju nijansu senke za oči sa srednjom nijansom iste boje pomoću odgovarajuće četkice. Nanesite ovu nijansu na spoljašnji ugao oka, u polukrug tako da dobijete izgled „otvorenog oka“. Bitno je da se napravi lep prelaz, tako da se senke „stapaju“ jedna sa drugom. (Vidi: slika 2.)

Zatim na donji kapak, ispod trepavica nanesite crnu olovku od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu oka. Liniju je potrebno produžiti i malo van spoljašnjeg ugla, kako bi se postigao efekat većih i izraženijih očiju. Srednju nijansu senke za oči nanesite u tankom sloju ispod crne olovke. (Vidi: slika 3.)

Nakon toga, na gornji kapak takođe nanesite crnu olovku za oči ili ajlajner, takođe od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu očiju. Produžite i ovu crnu liniju i spojte je sa onom koju ste prethodno iscrtali ispod donjeg kapka. (Vidi: slike 4. I 5.)

Nanesite maskaru koja će istaći volumen vaših trepavica u više slojeva. Ukoliko imate kratke trepavice, možete koristiti i veštačke trepavice. Obrve svakako istaknite, iscrtavajući ih tamnijom olovkom za obrve.

Za kraj šminkanja očiju dodajte zlatnu ili srebrnu sedefastu senku na sredinu gornjeg kapka, nanosećije kružnim pokretima.

Nakon šminkanja očiju, nanesite podlogu za puder, a nakon toga i tečni puder na ostatak lica pomoću odgovarajućih četkica. Boja pudera treba biti u skladu sa vašim tenom. Istaknite vaše jagodice pomoću rumenila i stavite odgovarajući karmin. Usne treba da budu sjajne i istaknute, te se često koristi crvena nijansa karmina i sjaj. Ostavite komentar

Verifikacija