Zlatna pravila sjajne kose

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2015-09-03 Pregleda: 3176 Komentar: 0

Kao i kada pričamo i koži, zdravi sjaj na kosi je takođe nešto što je svakako poželjno. Lepa, sjajna kosa odraz je zdravlja i urednosti. Ipak, leto je iza nas, a svi znamo da je jedan od najvećih neprijatelja lepe i sjajne kose upravo sunce, morska voda i vrućina. Kako da nakon napornog letnjeg tretmana povratite onaj lep sjaj kosi? Sledi nekoliko saveta.

Često pranje kose

Ma koliko svi stručnjaci savetuju da kosu ne treba često prati to baš i nije tako kada je u pitanju regeneracija nakon leta i dodavanja sjaja kosi. Perite kosu često, samo odaberite hranljive i blage šampone. Ovi šamponi neće isušiti vašu kosu, a hranlijvi sastav će pozitivno uticati na kosu.

Šamponi za „masnu“ kosu ne moraju značiti da će je zamastiti

Naprotiv, odaberite šampone na kojima piše „oily“, jer oni su nežniji i hranljiviji. Potražite proizvode koji u sebi sadrže više hidratantnih sastojaka koji mogu uspešno negovati folikul dlake – jer od njega sve kreće: kako izgled sadašnje kose, tako i zdravlje buduće koja raste.

Ispiranje hladnom vodom

Nakon šamponiranja, balsama i svega što ste planirali da uradite sa kosom za vreme pranja, potrudite se da kosu isperete hladnom vodom. Ispiranje hladnom vodom zatvara sve pore, i čini da kosa dobije dodatni sjaj (koji nećete imati ukoliko kosu ispirate vrućom vodom).

Češće koristite maske i topla ulja za kosu

Iako možda mislite kako je to marketinški trik – nije! Prava maska ili ampula sa toplim uljem može itekako da utiče na strukturu i lepotu kose. Naravno, u periodu kada ona izgubi svoj sjaj, koristite ove tretmane češće nego inače. Preporuka je da ih koristite jednom nedeljno, a u potrazi za dodatnim sjajem, uključite ovu negu u svako pranje.

Razmotrite upotrebu sjaja za kosu

Mnogi poznati brendovi za negu kosu imaju u svom asortimanu proizvode za sjaj kose. Nema ništa loše u tome da ih koristite! Nakon sušenja kose naprskajte malo sjaja za kosu i odmah ćete primetiti drastičnu razliku. Konsultujte se sa vašim frizerom koja marka proizvoda najviše odgovara vašoj kosi.

Šišanje

Iako vam možda deluje da šišanje nema nekog uticaja na sjaj kose, ono je svakako važno u ovom zadatku. Ošišajte sve suve krajeve, izravnajte kosu kako biste odali utisak lepe, svilene i glatke kose. Ispucali krajevi koji „štrče“, siugurno neće uticati na to da vaša kosa izgleda zdravo i sjajno. Preporuka je da se dugačka kosa šiša makar jednom u tri meseca, dok za kratke frizure, šišanje je nužno jednom mesečno.

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija