Micelarna voda - šta je i da li je morate imati?

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-09-28 Pregleda: 1682 Komentar: 0

Nauka definitivno napreduje, a jedno od oblasti u kojoj je to definitivno najisplativije je svakako kozmetika. Ponekad, kozmetički proizvodi imaju takve nazive da ih teško zapamtimo, uglavnom ne znamo šta su, a neretko su i predmet šale. Raznorazne tehnologije, kašmir, biser, ekstrakti i sl. supstance koje nam se prezentuju putem marketinških poruka često ostaju misterija. Jedna od novina koja je mlada na našem tržištu i u svetu kozmetičke industrije je svakako i micelarna voda. Veliki broj nas koristi ovaj preparat, ali da li u suštini znamo šta je to?

Osobine micelarne vode

Micelarna voda na prvi pogled izgleda kao obična vodica u lepom pakovanju. Po pravilu je bez specifičnog mirisa (nije parfemisana) pa se logično postavlja pitanje „Po čemu je micelarna voda drugačija od obične vode?“. Možda ste morale potrošiti određeno vreme kako biste svoju jaču polovinu ili nekog ukućana ubedili kako ovo u suštini nije obična voda, i kako je morate imati kao svakodnevnu negu. Ukoliko posedujete ili ste posedovale micelarnu vodu, tada će vam biti jasno: ona nepogrešivo i uspešno otklanja sve nečistoće i šminku sa lica, vrata i dekoltea. A pritom nema masnoću, miris i proizvođači garantuju njenu nežnost čak i prema najosetljivijim očima. Čudno, zar ne?

Zašto micelarna voda?

Sama reč „micelarna“ ukoliko niste znali potiče iz čiste nauke, i to ni manje ni više, već hemije. Micelarna znači da je sastavljena od micela. Šta je micel? Micel je agregat površinskih molekula rasutih u tečnosti koloida. Ok, nećemo vas daviti sa hemijom... Micelarna voda je stekla popularnost najpre u svetu visoke mode i manekenki koje su radile revije. Njima je, podrazumeva se, bilo potrebno neko sredstvo koje neće opterećivati njihovu kožu, koje će brzo i lako, bez iritacija otkloniti sve nečistoće. Tako je smišljena i nastala micelarna voda. Popularnost ove „vodice“ vrtoglavo raste, jer su žene širom sveta uvidele njenu praktičnost. Umesto dugotrajnog skidanja ostataka šminke i nečistoća, masnih krema za skidanje šminka, mleka i sl. preparata, stigla je ona – micelarna voda koja je život modernoj ženi učinila mnogo lakšim.

Kako se koristi micelarna voda?

Ukoliko ste potražili da kupite ovaj proizvod, tada ste sigurno videli da su u većini slučajeva micelarne vode upakovane u veće bočice i pakovanja, a to je zbog jednog razloga – ona se troši i to sa uživanjem. Imali ste naporan dan i želite što pre da legnete u krevet? Potreban vam je samo čist tupfer, micelarna voda i manje od jednog minuta. Začudićete se kojom brzinom i lakoćom će nestati sva nečistoća sa vašeg lica. Nema osećaja zategnutosti, nema ostataka masnoće, niti ostataka prljavštine. Jedino što će vam preostati jeste divna, mekana i čista koža! Takođe, micelarnu vodu možete koristiti kada god osetite potrebu za to, bilo da je u pitanju jutarnja rutina, ili preko dana osećate da vam je lice prljavo...
Obavezno pročitajte šta su naše GlamDame rekle o Eucerin Micelarnoj vodi.

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija