Šta je balayage i koji su njegovi efekti?

Napisao: dblogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2015-10-06 Pregleda: 15055 Komentar: 0

Kada su moda, stil i lepota u pitanju trendovi se stalno menjaju ili se vraćaju stari, modifikovani trendovi koji ponovo osvajaju svet. Ovog puta je to balayage. Šta je to? Balayage (bajlaž) je tehnika farbanja kose koja je danas ultra-popularna u frizerskim salonima. Ukoliko pratite modne trendove i želite da unapredite izgled svoje kose , balayage će vam pomoći da dobijete željeni izgled, neponovljivu dimenziju sa takvim prelazima između boja da ćete ostati fascinirani.

Šta je balayage?

 

Balayage je francuska tehnika farbanja kose koja je razvijena 70’-ih godina prošlog veka i sa njom se na nesvakidašnji način vrši posvetljivanje kose. To je tehnika farbanja slobodnom rukom, bez tradicionalnih kapica ili folija kojima se rade pramenovi i posvetljivanje kose. Tehnika balayage se može primenjivati i na kratku i na dugačku kosu, ali su efekti najbolji na kosu koja je duga od ramena pa na niže.

 

Efekti balayage tehnike

 

Ova tehnika vam pomaže da vaša kosa dobije prirodan izgled tako što se prepliću boje od tamne – pri korenu kose do jako svetle – na krajevima kose,čineći jedinstvene prelive između boja. Kod ove tehnike farbanja postižete taj efekat da se boje tako dobro stapaju da jednostavno ne primećujete gde završava jedna i započinje druga boja. Frizerski  ekspert  koji dobro poznaje balayage tehniku vam može pomoću igre boja istaći ten, lice i podmladiti vaš izgled.

 

 

Da li balayage zahteva mnogo vremena za održavanje?

 

Ne, veoma malo je potrebno da se održavaju boje. Vaša kosa izrasta lepo i prirodno, tako da ako ne stignete da posetite frizera kroz mesec, dva ili tri, vaša kosa će i dalje izgledati besprekorno ofarbano. Kao i uvek, koristite šampon i regenerator za farbanu kosu i vaše uobičajene preparate za stajling kose.

 

Najbolji tipovi kose za balayage su...

Duga kosa, talasasta, ravna ili sa loknama pri krajevima. Najbolje je da se nanosi na tamno braon kosu, ali se jednako dobro može uraditi i na svim ostalim bojama i dužinama kose. Ukoliko se balayage radi na bob ili nekoj kraćoj frizuri, onda to zahteva izražajnije, jače boje kako bi se istakla i sama frizura. 

 Ostavite komentar

Verifikacija