Volite lokne? Uvijte kosu bez pegle i figara!

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2015-10-07 Pregleda: 16110 Komentar: 0

Ponekad je kosa veoma neposlušna, i kada se to desi, možda je najbolji način za rešavanje problema upravo njeno dodatno raščupavanje, odnosno uvijanje. Ipak, ma koliko volele lokne i neobavezna talase u kosi, veoma često nas u tome sprečava upravo činjenica da ih ne možemo postići bez oštećenja kose usled visoke temperature koju nam prenose figara, pegle i druge sprave za uvijanje. Da li bi vas obradovalo da postoje načini koji su veoma laki a ne zahtevaju oštećenja? Ukoliko vam nije potrebno trenutno uvijanje kose, svakako razmotrite jedan od ovih sporijih ali efikasnijih načina!

Krpice

Dobre stare „krpice“. Ako ste rođeni  80ih, tada sigurno znate o čemu pričamo. Za ovu metodu dovoljno je da isečete stari peškir ili neku drugu tkaninu na tračice i da na njih uvijate polu-vlažnu kosu i potom da zavežete krajeve. Pošto je u ovoj priči sve mekano, slobodno prespavajte sa svim krpicama na glavi a ujutru kada raspletete kosu bićete oduševljene!

Traka za kosu

Kupite jednu rastregljivu traku koju možete staviti na glavu. Potom, podižite pramen po pramen i uvijajte ga oko ove trake dok ne uvijete čitavu kosu. Sa ovim takođe možete prespavati, a ako želite jači efekat, slobodno kosu pre „namotavanja“ poprskajte nekim sredstvom za učvršćivanje.

Pletenice za prirodne talase

Sve i jedna devojčica zna: kada se rasplete pletenica, njena kosa ostaje blago talasasta. Pa što onda, ne bismo koristile metode svojih baka? U zavisnosti od veličine pletenica, biće i veličine talasa. Ispletite jednu veliku pletenicu ili riblju kost (ukoliko želite da uvijete kosu od korena), i prenoćite. Ujutru ćete dobiti divne, neobavezne lokne.

Iskoristite čarapu za talase

Zavežite konjski rep na vrh glave i uzmite čarapu kojoj je odsečen deo sa stopalom. Zatim „narolajte“ čarapu tako da dobijete oblik krofne. Provucite konjski rep kroz nju i okolo nje obmotajte kosu iz repa. Prenoćite i dobićete najprirodnije moguće talase na kosi.

Uvrnute „kikice“

Podelite kosu kao da želite da napravite kike. Poprskajte kosu sa sredstvom za učvršćivanje i namojtajte kosu u spiralnom potezu i podignite svaku „kiku“ sa strane i prikačite šnalama. Možda i ovo možete da nosite kao frizuru, ali svakako će biti predivna kada se rasplete.

 

PhotoCredit: WikiHow

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija