5 saveta za savršene obrve

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2015-10-19 Pregleda: 2948 Komentar: 0

Koliko puta vam se nije dopalo kako vaše obrve izgledaju u ogledalu? Ponekad se probudite ujutru, pogledate se u ogledalu i začudite se – da li ste to uopšte vi? Žene uglavnom muče borbu sa obrvama. Neke ih imaju prebujne, dok druge moraju da ih iscrtavaju, tetoviraju ili pribegavaju drugim metodama kako bi postigle volumen. Ukoliko niste baš stručnjak, najbolje bi bilo da samo oblikovanje obrva prepustite profesionalcima i da u tu svrhu posetite kozmetički salon.

Najbolja nijansa tvojih obrva

Nema ništa ružnije nego kada se na licu prvo zapaze obrve koje bukvalno vrište „Primeti me!“. One trebaju biti lepo oblikovane, uredne i prepoznatljive, ali kada je odabir prave nijanse u pitanju, zadržite se na maksimalno jednoj nijansi tamnije boje od vaše prirodne. Ovog pravila se pridržavajte ma šta god radili sa njima. Idealno je da pronađete boju baš vaših obrva i da sa njom samo ispunite prostor koji je ostao nepopunjen unutar njih.

Isprobaj iscrtavanje

Kada je upotreba olovke za obrve u pitanju, idealno bi bilo da je koristite samo za iscrtavanje spoljašnje linije obrva. Ispunjavanje unutrašnjosti prepustite ipak boji u prahu i četkici, jer će potezi biti manje vidljivi i delovaće prirodnije. Ipak, kada je kontura u pitanju, urednost i preciznost olovke ne može se zameniti.

Nemojte propustiti hajlajter

Ma koliko lep oblik obrva da imate, uvek vam nedostaje one glamurozne uzdignusti. Kako bi vam obrve delovale što uzdignutije i uvijenije kao gore, obavezno koristite hajlater. Nanesite ga na „brežuljak“ ispod kraja obrve kako bi vizuelno izdigli. Na ovaj način čitav pogled će vam se otvoriti.

Ne čupkajte sede obrve!

Da li znate da kada iščupade sedu dlačicu iz obrva ona više ne naraste? I zato, nemojte da ih čupkate, već ih prefarbajte ili premažite bojom kako biste zamaskirali sedu. Čupanje sedih može da rezultuje ružnim, „rupičastim“ obrvama.

Ofarbajte obrve

Ukoliko vas zamara svakodnevno sređivanje obrva, što ih ne biste ofarbali? Boja na obrvama traje oko šest nedelja, a znatno ćete skratiti vreme sređivanja. Naravno, ovo je jedan od trenutaka kada vam savetujemo da to ne radite same. Obavezno posetite kozmetički salon ukoliko se odlučite na ovaj poduhvat. 

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija