Saveti i trikovi za nanošenje korektora

Napisao: dblogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2015-10-20 Pregleda: 5395 Komentar: 0

Šta se prvo nanosi prilikom šminkanja, korektor ili podloga? Čini se da je ovo pitanje česta tema raznih kozmetičkih blogova. Ukoliko korektor pravilno nanosite i on se prirodno „stapa“ sa vašom podlogom, onda ga možete upotrebljavati i pre i nakon stavljanja podloge. U svakom slučaju, potrebno je znati kako se on pravilno koristi, na koje sve predele na licu ga možete stavljati i kako se to ispravno radi.

Previše korektora na određenim područjima?

Umesto što od jednom stavite previše korektora na primer na podočnjake (ili neki drugi predeo lica) probajte da ga stavljate u slojevima. Prvo nanesite jedan tanki sloj i sačekajte da se malo osuši. Zatim nanesite drugi i tako redom, sve dok ne postignete željeni efekat. Između slojeva možete na korektor stavljati i malo kamenog pudera, kako bi vaši slojevi ostali duže na licu.

 

Jedan korektor za sve delove lica?

Pogrešno! Korektori boje breskve najbolje prekrivaju predeo ispod očiju jer poništava plave senke naših podočnjaka. Oni koji imaju zelenkastu primesu su najbolji za prikrivanje bubuljica i fleka na licu. Njega koristite za prvi sloj koji nanosite, a zatim završite bojom korektora koji odgovara vašem tenu kože. Korektori sa žutom nijansom su najbolji za večernji makeup. On će prikriti crvenilo, ali će i umorne oči učiniti svežim.

 

Slika govori više od reči, te je najbolje na primeru da pogledate naše savete i trikove za nanošenje korektora:

Sigurno ste i vi nanosili korektor kao na slici iznad, desno, samo direktno na podočnjake. Taj način je pogrešan. Potrebno ga je naneti kao na slici gore, levo, celom dužinom do jagodične kosti, u špic. 

 

Nanesite korektor četkicom za uglove oko očiju kako biste ispravili greške prilikom izvlačenja linije ajlajnerom.

 

Za odmoran izgled očiju, nanesite korektor na ova tri obeležena područja (kako je prikazano na slici iznad).

 

Uokvirite i lepo iscrtajte područje oko usta pomoću korektora. Na ovaj način ćete ih istaknuti i sprečiti da se vaš karmin razliva.

 

Uklopite korektor iznad i ispod krajeva obrva, ali koristite nijansu koja je za jedan ton svetlija od vašeg tona kože.

 

Nanesite korektor na očne veđe (krajevi oka) kako biste sprečili da vam se senke za oči razlivaju. Ostavite komentar

Verifikacija