Kako se brzo rešiti podočnjaka?

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-10-27 Pregleda: 15154 Komentar: 0

Vaše oči mogu da izgledaju umorne, a lice starije samo zbog nekoliko tamnih senki ispod očiju. Ti ozloglašeni podočnjaci stvarno smetaju lepom i svežem izgledu lica. Oni nastaju zbog neispavanosti ili zbog umora i stresa ili lošeg načina života. Koji god da je razlog njihovog pojavljivanja,  lako ih stičemo, ali ih se teško rešavamo. Zato vam predstavljamo nekoliko načina da se brzo rešite tamnih krugova ispod očiju:

Čudesni krastavac

 

Nije mit da kolutovi krastavca mogu da vam pomognu u rešavanju podočnjaka. On se nalazi na vrhu lestvice za uklanjanje tamnih krugova ispod očiju jer najbrže deluje na njihovo nestajanje. Jednostavno isecite dva koluta svežeg krastavca, koji je pre toga bio u frižideru, stavite ih na oči, lezite i opustite se. Ove kolutove krastavca držite oko pola sata na očima i zatim ih samo skinite. Već nakon prvog tretmana ćete primetiti razliku., a za nekoliko dana ćete izgledati preporođeno.

 

Mlečni tuferi

Sigurno niste znali da hladno mleko i dva tufera (vata) mogu da poboljšaju vaš izgled? Mleko je odavno korišćeno u beauty svrhe, još od doba Kleopatre. Evo kako će vam ono danas pomoći u rešavanju podočnjaka: namočite tufere hladnim mlekom, pa ih stavite na oči i lezite. Ostavite mleko da deluje oko 20 minuta. Nakon toga isperite oči mlakom vodom. Naduvenost ispod očiju će splasnuti, a vaš izgled će biti osvežen.

 

 

Hladne vrećice čaja

 

Uzmite dve vrećice čaja (najbolje zeleni čaj ili kamilica), stavite ih pod mlaz hladne vode da se natope i zatim u frižider na par sati, da se dobro ohlade. Nakon toga izvadite vrećice čaja, lezite, stavite ih na oči i držite kesice čaja tako između pola sata i sat vremena. Nakon toga isperite oči hladnom vodom i obrišite lice peškirom.

 

 

Spavajte na leđima

 

Ukoliko spavate na stomaku ili na boku, sigurno ćete se probuditi sa podočnjacima. Ove poze spavanja podstiču sakupljanje tečnosti ispod očiju u toku noći. Potrebno je da promenite naviku i da počnete sa spavanjem na leđima.

 

Budite nežni prema svom licu

 

Uvek tretirajte vaše lice sa velikom pažnjom i nežnošću. Kada nanosite ili skidate šminku, činite to lagano, bez grubog trljanja lica, a naročito pazite na predeo oko očiju. Tu je koža mnogo tanja i osetljivija nego na drugim delovima lica. Dobro operite i osušite lice pre spavanja.

 

Belance za podizanje i zatezanje zone oko očiju

 

Razmutite belance, tako da dobijete gustu penu. Pomoću četkice nanesite ovu penu na područje oko očiju. Držite tako belance oko 20 minuta. Svake minute ćete osetiti blago zatezanje okoloočne zone. Zatim isperite belance hladnom vodom i lice osušite peškirom. Uživajte u svom novom, svežem izgledu. Ostavite komentar

Verifikacija