Šljokice – neizostavni detalj glamuroznog makeup-a

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2015-10-30 Pregleda: 1858 Komentar: 0

Bilo da ih volite ili ne, morate im odati priznanje: šljokice ponekad mogu učiniti veliku razliku u vašem makeup-u. Naravno, nećete stavljati šljokice na dnevnu i poslovnu šminku, ali kada je u pitanju večernji izlazak, romantični sastanak, proslava ili venčanje, reći ćemo samo jedno: šljokice su IN! Ipak, veoma je važno da ne preterate, jer vrlo lako se može dogoditi da više podsećate na vašarsku lepoticu nego na glamuroznu damu. Evo nekoliko ideja kako da koristite šljokice u svojim izdanjima a da pritom imate neobičan izgled.

Ispod donjeg kapka

Šljokie nanešene ispod donjeg kapka mogu učiniti i najjednostavniji makeup potpuno neobičnim. Odaberite boju šljokica koje vam se najviše slažu uz oči, kosu ili odevnu kombinaciju. Za potrebe ovog makeup-a bi bilo odlično da koristite šljokice koje se nalaze u gel-ajlajneru kako biste ih lakše naneli i kako bi one stajale baš tamo gde vi želite. Ukoliko nemate poseban gel ajlajner za to, biće dovoljan bilo koji drugi u koji ćete umešati željene šljokice!

Šljokice u uglovima očiju

Želite romantičan i zamišljen pogled? Tada vam nije potrebno mnogo šminke, dovoljno je da u unutrašnje uglove očiju (ka nosu) nanesete malo šljokica. Ovo je idealno za svaku večernju priliku, i lako ćete se pretvoriti u pravu „disko“ kraljicu. Snene oči, koje se cakle, sigurno će „uhvatiti“ mnoge poglede. Odaberite boju i veličinu u skladu sa trenutni raspoloženjem. Mi ipak predlažemo nešto sitnije i manje upadljive šljokice, a ako volite da budete zapažene, tada možete isprobati primer sa slike.

Šljokice preko čitavog kapka

Ovo ne bismo ni mogli nazvati potpuno šljokicama, jer su toliko sitne i daju onaj metalizirani sjaj vašem kapku. Potrebno je da nijansu sitnih šljokica uskladite sa nijansom šminke, i da ih nežno, četkicom prenesete na čitav kapak nakon završene šminke. Na ovaj način, bićete potpuno glamurozne.

Šljokice na spoljašnjom delu oka

Ovaj način aplikacije možete koristiti i kada je u pitanju neka posebna prilika, a možete odabrati i sitne cirkone koje ćete kombinovati sa šljokicama. Ovaj stajling ipak više spada pod „scenski“, tako da ako radite neki photo-shooting ili se fotografišete zarad profesionalnih fotografija može dobro da vam posluži. Ponekad, dame se odlučuju na sitan detalj i kada obuku venčanicu, jer, tada je dozvoljeno malo „bajkovitih“ detalja.

Šljokice preko čitavog oka

Uvek se možete odlučiti da vam šljokice budu glavna preokupacija u vašoj šminci, pa ako volite ekstravaganciju, nanesite malo krupnije granulacija preko čitavog gornjeg i donjeg kapka. Na taj način ćete uhvatiti svu svetlost iz prostorije i vaše oči će zaista sijati.

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija