Kako da ti usne ostanu neodoljive i tokom hladnih dana?

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-10-30 Pregleda: 439 Komentar: 0

Nagla promena vremena, zahlađenje, vetar, prostorije u kojima se greje pa je vazduh isušen – sve su to faktori koji itekako utiču na našu kožu. Međutim, koža na usnama je jedan od najtanjih delova kože na našem telu pa su zbog toga usne upravo te koje najviše trpe loše spoljašnje uticaje. Ipak, pravovremena i redovna nega mogu da ponište ove uticaje, te da i tokom zime imate lepe, mekane i negovane usne.

Piling usana

Ma koliko zapostavljali usne kada je piling u pitanju, on je itekako potreban. Sa pilingom se odstranjuju mrtvi delovi kože, i podstiče se cirkulacija, kao i regeneracija usana. Kada je piling usana u pitanju, trebali bi biti posebno oprezni jer grublji piling, ili pritiskanje više nego što je potrebno može dovesti do toga da se čitav gornji sloj usana „odere“, te da vam nakon pilinga ostanu bolne i crvene usne. Piling usana možete raditi na više načina:

Piling sa šećerom

Pomešajte kašičicu kristal šećera sa malo ulja (maslinovog ili koje imate), i lagano, ne pritišćući mnogo, protrljajte usne. Potom isperite usne mlakom vodom. I odmah nakon toga nanesite hranljivi balzam za usne.

Piling sa četkicom za zube

Za potrebe pilinga usana možete kupiti mekanu četkicu za zube koja će vam samo za ovo služiti. Umočite četkicu u ulje ili neku kremu i lagano istrljajte usne sa njom. Nakon ovoga, takođe je neophodna hidratacija usana.

Balzami za usne

Kada su balzami za usne u pitanju, veoma često pravimo jednu veliku grešku, a to je: prečesto nanosimo balzam. Ukoliko naviknete vaše usne da se na njima stalno nalazi balzam, one će izgubiti svoje prirodno svojstvo vlaženja i vrlo je verovatno da ćete se nakon samo jednog preskočenog mazanja suočiti sa ispucalim usnama na najgori mogući način. Balzam za usne DA, ali samoo u određenim situacijama i ponekad. Na primer, ukoliko izlazite iz kuće, a napolju je hladno i vetrovito, naravno da ćete ga naneti. Ali nemojte da ga držite pored sebe na poslu ili u kući i da ga nanosite non-stop po navici. Dobra metoda je i nanošenje balzama pre spavanja, jer tokom noći će usne upiti sve hranljive sastojke iz njega i potpuno omekšati, tako da ćete se ujutru probuditi sa satenski mekanim usnama.

Voda

Kako biste sprečili dehidrataciju usana, potrebno je da osim spoljašnje nege, obratite pažnju i na unutrašnju. Kada kažemo „unutrašnju“, mislimo na količunu vode koje pijete. Osnovni razlog dehidratacije kože je svakako ne unošenje dovoljne količine tečnosti u organizam.

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija