„Šljokičast“ izrastak – MOLIM?

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2015-11-18 Pregleda: 2387 Komentar: 0

Možda ste se susreli već sa ovim trendom, a možda ste, baš kao i mi ostali potpuno zatečeni. Kako god, svetske modne kuće objavljuju da je ovaj hit definitivno obeležio 2015. godinu, a mi ma koliko želeli da shvatimo kada i kojoj prilici se može „poneti“ ovakav stil,  teško možemo da shvatimo. Ipak, bliži se Nova godina, ko zna, moža dobijete dodatnu inspiraciju. 

Šta je šljokičasti izrastak?

Ovakav način „dizajniranja“ izrastka predstavlja precizno apliciranje šljokica u željenoj boji (ili bojama) tik uz sam koren kose. Kako bi se šljokice fiksirale i zadržale tamo gde ih želite, potrebno je da ih prethodno pomešate sa malom količinom providnog gela za kosu i potom uz pomoć četkice naneste na deo izrastka.

U kojim varijantama može da se nosi ovaj trend?

Sve zavisi od vašeg imidža. Neke dame će svakako čekati ultra-svečanu priliku ili maskenbal kako bi ponele ovaj trend, dok će drugima ovo biti skroz simpatična varijanta i za običan večernji izlazak. Kakvo god mišljenje da imate o ovome, lepo je što možete kombinovati boje šljokica sa bojom vaše kose pa u većoj ili manjoj meri ih i istaći. Niste stigle da se ofarbate? Idealna ideja kako da sakrijete nepoželjan izrastak!

Što se oblika i veličine šljokica tiče, odaberite raznih vrsta i dimenzija. Ne moraju to biti samo one sitne, „peskovite“, odaberite po koju krupniju u obliku zvezde ili srca, a za potpunu diskretnost ipak zadržite najsitnije. Ove najsitnie nanesite tek-tek uz liniju razdeljka i to će biti jedna umerenija varijanta.

Takođe, ovaj stil možete lepo kombinovati i sa pletenicama, ribljom kosti. Na mestu gde ste razdelili kosu nanesite šljokice i to će itekako istaći vašu pletenicu. Ako ste mama male princeze, nemojte propustiti ovaj tred da isprobate na njenoj kosi. Osećaće se kao vila!

Naravno, jedno od logičnih pitanja koje bi svako postavio jeste: Kako da to operem sa glave?!

Zaista nismo sigurni. Uzmite šampon, trljajte, i neka vam je bog u pomoći :) 

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija