Farbanje kose na skroz drugačiji način

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2015-11-24 Pregleda: 5548 Komentar: 0

Da li i vi spadate u grupu dama kojima veoma često dosadi njihova frizura? Kažu da žene, kada im dođe neki stresan period u životu najčešće menjaju svoju boju kose ili se ošišaju kako bi dobile skroz drugačiji izgled. Ovo ima i psihološko objašnjenje, ali možda ste naprosto samo neko ko voli promene i brzo mu dosadi sadašnje stanje?

Posle čuvenog „ombre“, „sombre“, „balayage“, stigao je novi trend u farbanju kose. Istina, on zahteva malo više prostora i veštine, ali što se nas tiče, krajnji rezultat je zaista fantastičan!

Ovaj trend je prvo prikzan na društvenoj mreži Instagram i nakon samo nekoliko objavljenih fotografija postao je jedan od najviralnijih trendova.

Ovo farbanje se izvodi tako što se kosa raščešlja po čvrstoj podlozi (ploči ili staklu), pa samim tim ne može ni da se radi u svim salonima niti ovo mogu svi da rade. Potrebno je da mušterija odabere željenu boju i frizer kreće sa nanošenjem boje. Ova tehnika je odlična jer je preliv od tamnije ka svetlijem skoro nevidljiv i dobija se fantastičan efekat prelivanja boje. Na Instagramu je Tatiana Van Campo definitivno začetnica ovog trenda. 

Farbanje počinje tako što se prvo mažu krajevi a potom se samo mala količina farbe nanosi ka korenu kose. Potrebno je da farba na krajevima odstoji duže kako bi boja tu bila intenzivnija.

Zaista ne znamo koliko je „udobno“ prisustvovati ovakvom farbanju, ali skidamo kapu efektima!

Da li biste se usudile da isprobate ovako nešto?

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija