„Pleteni“ nokti, hit zime 2015.

Napisao: blogs Objavljeno u: Stil Postavljeno: 2015-12-01 Pregleda: 7000 Komentar: 0

Malo je toga što već nije isprobano kada je nail-art u pitanju, ali kako se uvek nađe po neka umetnička duša da osmisli nešto novo, tako se i trendovi menjaju. Ukoliko ste osoba koja ne voli previše kičasti nail art, ali u isto vreme želi da ima nokte po kojima će se prepoznati, tada je ova tehnika prava stvar za vas. Iako se za ovaj projekat preporučuju pastelne nijanse, možete iskoristiti i neke tamnije, koje volite i koje se uklapaju u vaš svakodnevni outfit.

Kako se prave „pleteni“ nokti?

Da biste napravili ovaj 3D dizajn na noktima možete to uraditi na dva načina. Prvi je, ako imate svoje nokte čvrste i ne koristite gel za nokte, a drugi je uz pomoć gela ili gel-laka koji se suše u UV lampi. Ovo drugo je svakko trajnije, ali se možete prvo poigrati na prvi način i proveriti da li vam dobro stoji.

Pripremite vaše nokte tako što ćete naneti nekoliko slojeva baznog laka za jačanje i očvršćavanje noktiju. Potom, premažite nokte bojom u kojoj želite da bude vaš „pleteni“ 3D uzorak. Na staklenu ili plastičnu podlogu prospite nekoliko kapi istog laka (nema ptorebe ako je gel u pitanju), i sa aplikatorom nanesite veću količinu istobojnog laka (ili gela) tako što ćete iscrtavati šare koje podsećaju na pletivo. Pogledajte video i osmislite svoj unikatan dizajn noktiju. Veoma je važno da, ako koristite lak za nokte ostavite da se dobro osuši pre nanošenja završnog sloja bezbojnog laka koji će zaštiti vaš nail dizajn.
Ipak, ako smatrate da niste dovoljno stručne, svakako se obratite vašoj manikirki koja će sigurno prihvatiti ovaj izazov oberučke. Uživajte u prestojećoj zimi i u „pletenim“ noktićima.

Neke ideje:

 

 

 

Video uputstvo:

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija