5 beauty saveta za uži izgled lica

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2015-12-17 Pregleda: 2039 Komentar: 0

Imaš obli oblik lica? Možda tvoji roditelji obožavaju tvoje obrašćiće ali je tebi dosadilo uporno „štipkanje“? Da se suočimo sa činjenicama: prefinjen i elegantan izraz lica ne mora isključivo dolaziti iz izduženog oblika, ali definitivno da je tanje lice, istaknutije oči, ono čemu veliki broj dama teži. Hvala bogu na dašanjoj tehnologiji izrade kozmetičkih proizvoda pa su stručnjanci mislili i na to. Evo nekoliko saveta kako da vizuelno suziš lice:

Obavezno konturiši lice!

Malo bronzera i hajlatera zaista mogu mnogo toga vizuelno da učine za tvoj izgled. Možda ti je preteško da svaki dan imaš dugačku proceduru šminkanja, ali ukoliko želiš da malo koriguješ oblik (a samim tim i izraz) svog lica, svakako da se ova dva proizvoda trebaju pronaći u tvom neseru!

Oblikuj svoje obrve

Uzdignute i lepo povijene obrve će zaista učiniti čudo i pravu optičku varku za tvoje lice. Potrudi se da ti obrve uvek izgledaju uredno i da imaju taj lep, lukoviti oblik. Ako nisi stručnjak, poseti kozmetički salon u rešavanju ovog problema, a tu je i japansko iscrtavanje obrva ako ti baš nedostaje poneka dlačica na odgovarajućem mestu. Oprezno sa tim!

Istakni oči

Isticanje očiju ne samo da daje dramatičniji izraz licu, već ih vizuelno povećava što dovodi do vizuelnog sužavanja lica. Na ovaj način možeš uraditi dve stvari odjednom: postići divan, dubok pogled i uže lice.

Frizura je veoma važna

U zavisnosti od oblika lica, veoma je važna frizura koju nosiš. Na primer, ukoliko imaš okruglo lice, a kosu zaližeš i zavežeš u konjski rep, ni na koji način nećeš pobljšati stanje, već ga samo pogoršati. Postoje razni online alati koji ti mogu pomoći u odabiru prave frizure, a ako ni u to nemaš poverenja, najbolje je da odeš kod profesionalnog frizera i kažeš mu da te ošiša kako on misli da će biti najbolje u skladu sa oblikom tvog lica. Nemoj zanemariti ni boju kose. Neke boje mogu da te „pojedu“ a druge da te prošire. Sve zavisi od tena koji imaš i koja boja se najbolje uklapa.

Ne izlazi nespremljena

Svaka dama zna – uvek i u svako doba drži do sebe i izgledaj maksimalno dobro koliko god je to moguće. Na kraju krajeva, nikada ne znaš koga možeš sresti usput zar ne? Našminkane oči, bronzer, hajlajter i lepa, uredna frizura – to je sve što ti je potrebno za pravi glamurozni izgled!

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija