Strobing, konturing a sada i baking?

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2015-12-21 Pregleda: 2727 Komentar: 0

Trendovi u nanošenju šminke se vrtoglavo menjaju, i ako ne pratite tokovo, sada je pravi hit baking, odnosno (bejking – „pečenje“ šminke). Pitate se šta se sve još neće izmisliti? Nikad kraja, čini se, a ovaj mali trik je nastao kao verzija makeupa čuvene Kim Kardašijan i njenog makeup stiliste Maria Dedivanovic-a. Pa da krenemo sa objašnjavanjem (ne, nećete peći šminku u rerni, niti bilo šta slično lol).

Ovaj trend, u stvari predstavlja trenutak, kada nakon svih prethodnih slojeva podloge, pudera, bronzera itd. nanesete na svoj ten, a za finiš kao i uvek ostavite translucent (providni) puder u prahu. E pa, stručnjaci kažu da ovaj providni puder ne biste trebali samo da nanesete četkicom, već da ga nanesete u većim količinama (debljem sloju), i da ga ostavite oko 10ak minuta na svom licu. Zbog čega se ovo radi?

Kao što znate, vaša koža ima određenu temperaturu, i kada proizvod stoji na koži on se i ugreje. Upravo je to potrebno kod providnog završnog pudera koji će se grejanjem „namestiti“ kako treba, i koža će ga upiti. Ovaj proces e zove „pečenje“, mada bi nama bio mnogo logičnije da je nazvan „zagrevanje“. Nakon što je puder „odstojao“ na licu najmanje 10ak minuta, uzmite četkicu i lagano uklonite višak. Na ovaj način ćete dobiti nežniji prelaz između nijansi, a vaše pore na koži neće biti vidljive. Fantastičan završetak sa diskretnim sjajem i blistavim licem! Isprobajte, nemate šta da izgubite!
Da navedemo koji su sve procesi u kompletnom makeup-u na kom možete primetniti baking metod:

1.       Hidrirajte područje okolo očiju

2.       Nanesite deblji sloj korektora na područje ispod očiju

3.       Nanesite još jedan sloj korektora (možda će vam se činiti previše, ali da, tako treba, a ako vam se ne dopada ova količina makeup-a, tada preskočite ovaj korak)

4.       A sada ide „baking“ ili „cooking“ vašeg makeupa – koristite beauty blender i nanesite tečni puder na vaše lice. Potom, uz pomoću beauty blendera ili ako imate providni puder u spreju, nanesite ga na željena područja.

5.       Sačekajte 10ak minuta i uklonite višak providnog pudera i zasijajte!

 

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija