Makeup trikovi za veći izgled očiju

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2015-12-23 Pregleda: 1924 Komentar: 0

Zanima te kako da istakneš svoje oči da one izgledaju veće? Nema problema! Bilo da imaš male oči, ili naprosto želiš da ih istakneš, postoje određeni trikovi za to. Najviše se sve svodi na rutinu, tako da je vrlo verovatno da ćeš morati malo da vežbaš, ali jednom kada ovladaš ovom tehnikom to će preći u tvoju svakodnevnu rutinu i imaćeš istaknute oči baš svakog dana. Pa da krenemo...

Koristi belu senku za oči

Nanesi belu senku ili belu olovku za oči na delove oka koje bi trebalo istaći. Obično se bela olovka nanosi u unutrašnji ugao oka, i na gornji deo kapka po sredini. Na ovaj način ćete „otvoriti“ pogled i vaše oči će vizuelo izgledati veće.

2. Vodi računa o svojim trepavicama

Osnovno pravilo istaknutog i dopadljivog oka jesu i trepavice. Da bi svojim trepavicama dala što više volumena, koristi uvijač, uvij ih a potom nanesi maskaru, ako je potrebno i u više slojeva. Ako je neka specijalna prilika, naravno da trebaš razmisliti o lepljenju veštačkih trepavica, ili ukoliko želiš malo trajniju varijantu, tada o nadogradnji svilenih trepavica.

3. Oblikuj obrve

Pokušaj da, zadržavajući prirodan i lep oblik obrva, vizuelno ih što više „odvojiš“ od oka. Što je veći razmak između oka i obrva, to će oči izgledati veće. Obli obrva daje finalnu liniju vašem izgledu i veoma je važan. Ukoliko nisi dovoljno stručna, obrati se svojoj kozmetičarki, a na kraju krajeva, svaki manjak i nedostatak u obliku obrva možeš popraviti olovkom i češljićem.

4. Koristi ajlajner

Za ovo ne postoji uiverzalno pravilo. Svaki ovlik oka i lica, zahtevaće drugačije nanešen ajlajner. dopusti sebi da eksperimentišeš i istraži na koji način apliciran ajlajner ti daje vizuelno najveće oči. Najbolje je da se nakon svake varijante uslikaš i posle uporediš rezultate. Onaj rezultat koji ti se najviše dopada je svakako i taj koji trebaš upražnjavati u budućoj makeup rutini.

5. Poigraj se sa bojama

Ista priča kao i sa ajlajnerom. Isprobaj različite nijanse senki na svojim očima, kao i raspored boja. Pronađi onu koja ti najviše odgovara i koja najbolje ističe tvoje oči. U zavisnosti od oblika i boje oka, odlučićeš se za svetlije ili tamnije nijanse.

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija