Šiške –da ili ne?

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2016-01-08 Pregleda: 1191 Komentar: 0

Osećate se nekako zarobljeno u svakodnevicu? Potrebna vam je promena? Prva i najlakša promena kod svake žene je frizura. Ipak, neke stvari se lakše, a neke teže menjaju. Možda ćete se odlučiti da promenite boju kose za par nijansi, ili ćete umesto ravno ošišane poželeti stepanasto šišanu kosu. Velike promene su previše drastične i možda vam neće prijati ili ćete se kajati, kao što su drastično skraćivanje kose. Mi vam za promenu predlažemo da isprobate šiške. Verujte nam, osećaćete se kao potpuno drugačija osoba i šiške će vašemlicu dati potpuno novi oblik i izgled. 

Kada je pravo vreme za šiške?

Odmah! Bitno je samo da razmislite o obliku šiški koje će odgavarti vašem licu – a oko toga se obavezno posavetujte sa svojom frizerkom. Šišanje šiški je najbolje zimi, jer ukoliko vam se ne dopadne rezultat i zahtevnost održavanja, do leta ćete ih zaboraviti. Leti bi bilo dobro da ih pustite da budu malo duže, iz čisto praktičnih razloga, da možete da ih zakačite ili upletete i sklonite sa čela, jer nema ništa ružnijeg od belog čela koje se nije osunčalo.

Kako da imate prirodne, mladalačke šiške?

Da li se sećate vremena kada su se šiške uvijale, tapirale i lepile gelom i lakom za kosu? Odmah da raščistimo – ta vremena su prošla! Ono što se danas očekuje od šiški jesu mekane, čiste, lepo oblikovane šiške koje upotpunjiju vaše lice. Masne i ulepljene su veliki NO-NO, pa ćete verovatno, noseći šiške morati malo češće da perete kosu.

Izrastak na šiškama?

Pošto su do lica, i kratke su, na njima se veoma brzo vidi izrastak. U nekim situacijama ovo može da bude simpatično (izrastak je sada moderan), ali će nošenje šiški verovatno zahtevati i da se malo češće farbate. Problem može nastati kod pramenova, jer se oni izvlače jednom u par meseci, pa za to vreme šiške mogu ostati bez njih.

Redovno šišanje šiški

Nema ništa ružnije i iritantnije kada trepćete a šiške vam se treskaju na trepavicama. Uvek vodite računa da one imaju pristojnu i urednu dužinu! Nemojte da vam bude glupo da posetite frizerski salon samo da bi vam se skratile šiške. Ovo je jedan od onih trenutaka kada ni po koju cenu ne biste trebale biti „sama svoj majstor“.

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija