Kako spasiti kožu tokom zime?

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2016-01-28 Pregleda: 323 Komentar: 0

Ukoliko je vaša koža zahtevna posebno zimi, tada sigurno osećate neke od ovih simptoma: suvi delovi kože koji su skloni perutanju, osećaj „peckanja“ na leđima kada se saginjete (to vaša koža pucketa od suvoće), pojava izuzetno suve kože na nogama ( na području na kom primenjujete depilaciju), osećaj neprijatne zategnutosti (previše suve kože). Slede neki od saveta koje možete primeniti u ovom periodu kako biste spasili svoju kožu.

1.      Posetite profesionalnog kozmetičara

Svoju kozmetiku kupujete u drogerijama ili putem interneta? Teško da ćete na taj način dobiti  pravi savet o preparatima koji su pogodni baš za vašu kožu. Odlazak specijalisti barem jednom je sigurno investicija koja vam se može dugoročno isplatiti. Popričajte sa specijalistom o tome koji tip kože imate, i šta treba/ne treba da sadrže kozmetički proizvodi sa kojima planirate da negujete svoju kožu.

2.      Hidriranja nikada dosta

Možda ste pronašli hidratantno sredstvo koje savršeno „radi“ za vašu kožu tokom proleća ili leta. Ali, kako se menjaju klimatski uslovi, trebala bi da se menja i vaša dnevna rutina negoavanja kože.  Pronađite hidratanti proizvod koji je na bazi ulja, pre nego na bazi vode, jer će ulje da stvori zaštitni sloj na vašoj kožii na taj način će zadržati više blage nego krema ili losion za telo na bazi vode.

3.      Koristite kremu za sunčanje ili kreme sa UV zaštitnim faktorom

Ne, kreme za sunčanje nisu samo za letnji period! Zimsko sunce, u kombinaciji sa snegom i hladnoćom može itekako da ošteti vašu kožu. Nanesite kremu za sunčaje na lice i ruke oko 30 min pre nego što planirate da boravite napolju. O ovome posebno obratite pažnju ukoliko idete na skijanje i na planinsko okruženje.

4.      Posvetite posebnu nego koži na rukama

Koža na rukama je tanja od većine delova kože na ostatku tela. To znači, da je mnogo teže održati ruke hidrirane, od ostatka tela. Osim toga, ruke mnogo češće izlažete vodi, sapunu i drugim štetnim uticajima. Trudite se da vam ruke tokom zime ostanu tople i zaštićene, a pre spavanja ih dobro „natopite“ u hiratantnu kremu.

5.      Izbegavajte mokre rukavice i čarape

Boravak u zimskoj idili često rezultule mokrim rukavicama i čarapama – izbegavajte to! Ovo može dovesti do svraba i pucanja kože na rukama i stopalima, čak i do pojave ekcema.

 

 

 

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija