Mali vodič kroz vrste pletenica

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2016-03-10 Pregleda: 5642 Komentar: 0

Ukoliko ne želite da vam je svaka pletenica – samo pletenica, već želite da, kada posetite frizera tačno kažete šta želite bez preteranog objašnjavanja, onda pročitajte naš mali vodič kroz vrste pletenica. Razgledajte, uživajte i odaberite pravu kombinaciju baš za sebe!

Obratna pletenica (Inside-Out)

Ova pletenica je u prinicpu ista kao i redovna, samo se plete obratnom metodom – iz unutrašnjosti ka spolja, te je vizuelni efekat skroz drugačiji.

Danska pletenica

Danska pletenica je u stvari obratna pletenica koja prati oblik glave i obično se plete popreko u odnosu na glavu.

Mlekarica pletenica (Milmade braid)

Ovakve pletenice su nekada nosile mlekarice, i iako joj poreklo nije modernističko, ona je poprimila planetarnu popularnost. To je pletenica koja je sa ukosnicama prihvaćena za kosu i podignuta oko glave kao venac. Brza i praktična, a preduslov je zaista dugačka kosa.

Pletenica riblji rep (Fishtail)

Ovo nije obična „riblja kost“ kako ste možda pomislili. Ova pletenica s plete sa mnogo sitinijim pramenčićima i u osnovi ima dva veća pramena iz kojih se izvlače manji i upliću u drugi veći. Efekat je zaista romantičan.

Vodopad pletenica

Ovo možda i nije klasična pletenica, ali se kosa plete tako da pramenovi padaju u obliku vodopada. Sve je više dama koje upravo ovakvu fizuru biraju za svoj veliki dan.

Kruna pletenica

Na prvi pogled, ova pletenica može da vas podseti na „mlekaricu pletenicu“, ali je njen način pletenja sasvim drugačiji. Kod ove pletenice pramenovi se pletu u krug, iz centra temena, i pletenica je fiksirana (bez kačenja šnala) okolo glave.

Klasična riblja kost ili „Mermaid braid“

Klasičnu riblju kost svi znamo da ispletemo. Odlična je kao rešenje za sve poslovne prilike ili trenutke kada vam treba fantastična frizura a kosa vam nije najčistija.

Stepenasta pletenica (Ladder braid)

Sam naziv govori o tome da ova pletenica ima: stepenove, odnosno podseća na lestve. Veoma ju je zgodno ukombinovati u neku casual varijantu, ali ipak, osoba koja vam ovo plete, zaista mora znati šta radi.

Karusel pletenica

Ovom pletenicom možemo nazvati svaku koja se na neki način obmotava, odnosno vrti oko vaše frizure.

Postoji još veliki broj vrsta pletenica, ali su sve one manje-više kombinacije ovih gore nabrojanih. Sve u svemu, pustite kosu, pustite mašti na volju i uplovite u romantičan svet divnih pletenica.

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija