Najčešći razlozi zbog kojih otpadaju trepavice

Napisao: blogs Objavljeno u: Lepota i zdravlje Postavljeno: 2016-04-11 Pregleda: 814 Komentar: 0

Ne možeš zamisliti život bez maskare? Maskara je ono što odmah nakon buđenja nanosiš na svoje lice? To je baš divno, i sigurno nisi jedina, ali da li znaš da u među najčešće uzroke otpadanja trepavica upravo spada neka greška u vezi upotrebe maskare? Pogledaj šta sve može biti uzrok:

Ne skidaš maskaru kako treba

Ako si osoba koja voli da uvek bued sigurna, onda smo ubeđeni da si baš ti ta koja koristi vodootpornu maskaru. Odmah da napomenemo, maskara koja stoji tu ceo dan, i nigde se ne pomera, ne može baš ni tako lako da se skine. Odoli potrebi da sama kidaš grudvice maskare sa svojih trepavica, ili da ih trljaš grubim peškirom. Za dugotrajne i kvalitetne maskare, moraš imati kvalitetno sredstvo za skidajne šminke i nežne tupfere. Isprobaj razna i otkrij najbolje! Tupferom prvo nakvasi trepavice kako bi se maskara rastopila, ukloni šminku sa ostatka lica, a tek onda kreni sa uklanjanjem maskare. Ni jedan grubi pokret, niti kidanje ne dolazi u obzir, jer te to može koštati da sutra imaš manje trepavica koje ćeš namazati. Konstantna tortura nad trepavicama dovodi i do toga da im koren slabi i da će se znatno prorediti.

Spavaš sa maskarom

Često si umorna i nemaš snage da skineš maskaru pre spavanja? Greška! Zaostala sasušena maskara uticaće tako da tvoje trepavice ostanu krte i osetljive, i prilikom vrćenja u krevetu ujutru ćeš naći po nekoliko otpalih trepavica – garantujemo! Ukoliko ti zamrljani jastuk nije tolika prepreka, onda razmisli o svojim trepavicama i teretu koje moraju nositi čitavu noć.

Koristiš samo vodootporne maskare

Vodootporne maskare su (već smo spomenuli) i više nego praktične, ali za tvoje trepavice i konstantno nanošenje baš i nisu. Pokušaj da izbegavaš da koristiš vodootpornu maskaru svakodnevno, već samo za neke, posebne prilike kada je zaista bitno da ona stoji tamo gde treba. Ukoliko baš ne možeš zamisliti dan bez vodootporne maskare, onda neka prvi sloj do trepavica to bude obična maskara a na nju nanesi vodootpornu. Na taj način ćeš ih donekle zaštiti.

Nega trepavica

Trepavicama posvećujemo tako malo nege, a očekujemo od njih da uvek budu lepe i veličanstvene. Pokušaj da, uveče pre spavanja naneseš ricinusovo ulje i utrljate ga u koren trepavica. Nakon nekoliko nedelja bi trebala da primetiš da su ti trepavice gušće i lepše.

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija