Navike žene sa predivnom kosom

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2016-05-04 Pregleda: 549 Komentar: 0

Ma koliko se žene trudile da im ten izgleda savršeno, da su uvek prikladno obučene, paze na detalje u vidu torbica, cipela i sl. jedno moramo priznati: kosa je jedan od najlepših ukrasa svake žene i ništa ne može skrenuti pažnju i odati dobar utisak kao što je to lepa, zdrava i negovana kosa. Ipak, ponekad se čini da, ma šta god radile, naše kosa neće da nas „sluša“ i što je više  negujemo, ona deluje sve više oštećena. Sigurno negde grešimo? Pogledajte koje su to navike žena kojima zavidimo na divnom izgledu njihove kose.

Ona uvek spava na svilenom jastuku

Istina, za spavanje je dovoljno udoban jastuk i krevet. Na taj način ćete sigurno izbeći bolove u vratu i leđima i odmoriti se kao čovek, ali šta je sa kosom? Kosa ne voli baš bilo koje materijale. Neki su previše grubi, od nekih se kosa naprosto naelektriše prilikom okretanja u snu. Ono o čemu prvo treba da razmislite kada je kosa u pitanju: na kakvom materijalu ona provodi više od pola dana (odnosno čitavu noć)?

Njena kosa je uvek čista

Ruku na srce, malo toga može biti ružnije i neurednije na jednoj ženi od prljave i masne kose. Ipak, nije dovoljno da besomučno perete kosu baš svakog dana. Ukoliko živite u veoma urbanom mestu, gde ima puno spoljnih uticaja i zagađivača, definitivno morate kosu prati češće. U tom slučaju, potrudite se da pronađete odgovarajući šampon koji će efikasno ukloniti masnoću i prljavštinu, a sa druge strane neće isušiti teme i podstaći dodatno mašćenje. Ako želite da uvek imate prvu pomoć pri ruci, koristite suvi šampon, ali se trudite da nakon njegove upotrebe kosu operete prvom prilikom.

Ona je verna proizvodima

Potraga za proizvodima i potreba da nešto menjate u nezi kose može rezultirati oštećenom kosom. Kada pronađete preparate koji vam odgovaraju – držite ih se! Nema potrebe da ih menjate i zapamtite: kosa ne zna razliku u mirisu, kosa samo prepoznaje ono što joj odgovara.

Ona jede pravu hranu i vitamine

Lepota dolazi iznutra, odnosno iz hrane koju konzumiramo svakodnevno. Potrudite se da vašu ishranu obogatite hranom koja će vašoj kosi dadi zdravlje i lepotu, jer i ona mora od nečega da živi, zar ne? Gvožđe, cink, omega 3 masnoće, definitivno će podstaći rast vaše kose.

Ona pazi na izlaganje sunčevim zracima

Baš kao i kožu, i vašu kosu itekako mogu oštetiti štetni UV zraci. U tom slučaju imate nekoliko rešenja: klonite se sunca kada je najjače i kada je UV indeks visok, nosite zaštitu: šešir, kačket ili maramu, i koristite proizvode za negu kose namenjene baš u cilj zaštite od štetnih zraka.

Ona redovno šiša krajeve

Ispucala kosa? Užasno, zar ne? Nemojte kidati svoje ispucale krajeve i stalno zagledati kosu. Dovoljno je da jednom u 2-3 meseca ošišate krajeve. Vodite računa da frizer ojeg posećujete ima oštre makaze kako vam ne bi dodatno iskrzao krajeve, i izbegavajte „stanjivanje“ koliko god vam to vaša frizura dozvoljava!

Ona koristi određenu količinu proizvoda i koristi hladnu vodu za ispiranje

Prekomernom upotrebom svih proizvoda za kosu, možete je otežati, zamastiti, čak i oštetiti. Konsultujte se sa svojim frizerom koja je optimalna količina šampona, balzama i kristala koje ćete koristiti. Prilikom ispiranja kose obavezno koristite što hladniju vodu, jer na taj način zatvarate pore, i kosa postaje čvršća i sjajnija.

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija