Brijanje kao priprema za makeup?!

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2016-05-04 Pregleda: 610 Komentar: 0

Ako ste osoba koja voli i prati modne blogove, tada ste sigurno već naišli na tu čudnu pojavu da žene briju svoje lice, a ukoliko niste, onda vam mi donosimo dovoljno materijala za čuđenje. Ko zna, možda se usudite i isprobate i same?

Milioni žena briju noge, pazuhe, u želji da uklone nepoželjne dlačice, ali odakle im poriv da briju lice (na kom, znamo nemaju potrebe to da rade)?

Verovali ili ne, ali ideja brijanja lica je potekla još od filsme dive Elizabet Tejlor. Ona je prva otkrila da je to jedan o njenih skrivenih trikova kako da joj ten bude beprekoran. I naravno, ona je prva koja je to je izjavila javno, a u svojoj izjavi je objasnila kako je to čula od svojih koleginica i kako se oduševila efektom. Tvrdila je čak, i da je svoju tanku i suvu kožu preporodila. Pa, kako je to moguće?

Da li je brijanje lic bezbedno za tvoje lice? Znamo šta ono može da učini mušlarcima, koji po prirodi imaju mnogo čvršću i deblju kožu prekrivenu čvrstim i gustim dlačicama.

Neke beauty blogerke koje su isprobale ove tehniku, takođe se kunu u nju, a jedna osnovna prednost u brijanju lica jeste priprema za makeup. One kažu, da brijanjem lica, stvarate savršeno glatku površinu za nanošenje podloge i pudera, pa možemo zaključiti da brijanje u ovom smislu može jedino za cilj imati efekat pilinga, odnosno odstranjivanja mrtvog sloja kože. Ali, ne možemo a da se ne zapitamo, šta se dešava ukoliko sečivo „naleti“ na neku bubuljicu ili drugu neravninu koju baš ne bi bilo poželjno odstraniti na ovakav bruatalan način?
Takođe, mit da dlačice rastu duplo brže ukoliko ih brijemo nego inače definitivno nije tačan, tvrde pobornici brijanja ženskog lica, tako da nemate uopšte razloga da se plašite da ćete se jedog jutra probuditi sa bradom (nadamo se).

Ukoliko smo vas našim tekstom zaintrigirali, i želite da isprobate ovaj pomalo šašav trend, potrudite se da koristite isključivo oštar brijač, da nanesete penu za brijanje, i da se brijete uvek pokretima u smeru rasta dlačica (od obraza ka bradi), nikako suprotno.

Javite nam rezultate!

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija