Must-have kozmetički proizvodi za letovanje

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2016-06-09 Pregleda: 1104 Komentar: 0

Konačno smo dočekali i lepo vreme, i leto!
San svih nas je jedno letovanje, ma koliko skromno bilo. Onaj osećaj Sunca, morske vode, slankastog vetra u kosi... to je ono za šta živimo čitave godine, zar ne? Ipak, ma koliko bile zanesene doživljajem na letovanju, moramo biti svesne da je letovanje jedan od najstresnijih perioda u godini za našu kosu i kožu. Uživanje je obavezno, ali naravno – uz odgovarajuću negu. I zato, pripremite se na vreme! Evo nekoliko saveta šta MORATE poneti sa sobom kako biste ostale hidrirane i lepe.

1.       Preparati za sunčanje

Kada kažemo preprati, ne mislimo samo na kremu. Doduše, super ako imate makar i kremu, ali u današnje vreme kada je mnogo toga dostupno, pokušajte malo više pažnje (i novca) da posvetite ovome. Svi znamo da je izlaganje štetnim sunčevim zracima jedan od prvih uzroka nastanka bora i starenja kože. Prilagodite svoje potrebe! Za početak uzmite kremu sa većim zaštitnim faktorom, pa kako dobijate boju, možete polako da smanjujete. Naša preporuka je da za prve dane sunčanja uzmete kremu sa minimum 50 SPF, a nakon 2-3 dana možete koristiti i onu od 30 SPF. Svakako, pokušajte da za lice obezbedite posebnu kremu za sunčanje, jer od ove za telo (ukoliko imate osetljivije lice) mogu da vam poiskaču bubuljice.

2.       Zaštitite svoju kosu!

Na tržištu su nam sada dostupni razni sprejevi za kosu koju svakako morate imati. Ipak, kada je letovanje u pitanju, obavezno kupite sprej za kosu koji je baš namenjen zaštiti kose od štetnih zraka. Najbolje bi bilo, da uprkos nanošenju ovih tretmana, kosu zaštitite šeširom ili nekom šik maramom, kako biste je što više sačuvali. Ne zaboravite, kombinacija soli i sunca je najgora moguća za isušivanje kose! Još ukoliko je farbate...

3.       Losion za posle sunčanja

Ako vam je ikada trebalo nešto hidrantntno to je onda dok ste na moru! Kupite najhidratantniji losion, može da sadrži i određenu količinu ulja – neće ništa smetati ukoliko vam se koža dodatno zasija. Mažite, mažite i mažite! Nikada nije previše!

4.       Sredstvo za intimnu higijenu

Slana voda, mokar kupaći, pesak i ostalo okruženje, može dodatno iziritirati vaš najnežniji deo, te iako nije direktno izložen suncu, na njega morate obratiti dodatnu pažnju dok ste na letovanju. Mnoge žene imaju problem, pa nikada nije loša ideja poneti rezervni kupaći, te skinuti onaj mokar sa sebe.

 

Uživajte na letovanju!

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija