Trikovi za bezbolnu depilaciju

Napisao: blogs Objavljeno u: Lepota i zdravlje Postavljeno: 2016-06-10 Pregleda: 1152 Komentar: 0

Vreme je toplo, i okolnosti su savršene da pokažete svoju glatku kožu. Obucite haljinu, suknju ili kratke pantalonice bez brige o tome kako vam koža izgleda i da li je ona glatka i sjajna. Depilaciju malo koja žena ne voli, ali suočimo se sa istinom: ona je nužna!

Ukoliko ste malo osetljiviji na bol, i imate problematičnu kožu koja je sklona urastanju dlačica, evo nekoliko trikova kako da sebi olakšate sam čin depilacije.

Kada je pravo vreme?

Žene su vođene ciklusom i hormonima. Postoje dani kada nam naprosto nije do života, a ne do depilacije. Dane kada se inače osećate loše preskočite, jer će bol biti još jača ukoliko osećate nervozu i uznemirenost. Dokazano je da je depilacija najmanje bolna ukoliko se radi sredinom ciklusa, odnosno, tokom ovulacije.

Psihološka priprema

Moć podsvesti je velika stvar. Ukoliko se ubedite da će vas mnogo boleti i ako u čitav proces depilacije uđete napete, sigurno će i bol biti jača. Pokušajte da se što više opustite i prepustite, što se više pomirite sa onim što vas čeka, bol će biti manja – garantujemo!

Alkohol "veče pre"

Ako ste depilaciju zakazali za određeni dan, tada veče pre nemojte konzumirati alkohol. Alkohol će vas možda umrtviti, ali alkohol povećava cirkulaciju, a samim ti i receptori bola lakše i bolje reaguju tako da... iskreno? Boleće vas više.

Za perfektnu kožu

Tokom depilacije, dlačice koje su uklanjanju su one dlačice koje su dostupne. Sve koje su urasle, ili tek na pomaku, neće biti zahvaćene depilacijom. Prema tome, veče pre nego što odete na depilaciju uradite jedan dobar piling tela, sa kojim ćete ukloniti mrtvi sloj kože i one urasle dlačice „podići“ na površinu. Takođe, oslobodićete i one koje su tek počele da rastu, te će kozmetičarka uspeti da ukloni već procenat dlačica.

Zaštita nakon depilacije

Piling, pa depilacija, zaista mogu biti stresni za vašu kožu. Nakon depilacije veoma je važno da kožu hidrirate i malo rashladite. Koristite kozmetičke preparate koji u sebi sadrže malo antiseptika koji će ublažiti crvenilo i sprečiti eventualne upale.

 

I ne zaboravite, dobro se raspitajte o mestu na koje idete na depilaciju. Ipak, odaberite samo provereno, po preporuci. Vaša koža nije stvar sa kojom bi neko mogao da se našali.

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija