Najčešće greške prilikom farbanja kose

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2016-06-13 Pregleda: 3174 Komentar: 0

Pronašla si frizuru i boju kose na slici na internetu i želiš BAŠ to? Željna si promene i misliš da će te novi imidž potpuno osvežiti? Vrlo moguće, ali sa kosom moraš biti obazriva iz više razloga: ona je jako osetljiva i sklona oštećenu, kod promena nema povratka, sporo raste, pa ukoliko shvatiš da si pogrešila, tu grešku ćeš gledati duže vremena u ogledalu. Prema tome, ako si odlučila da promeniš boju kose, onda svakako obrati pažnju na sledeće:

IZBEGAVAŠ PROFESIONALCA

Za svaku drastičniju promenu boje kose svakako trebaš potražiti profesionalca. Ali ne bilo kog, već nekog ko provereno radi i za kog znaš koje preparate koristi prilikom bojenja. Postići željenu boje kose nije lako, a i besmisleno je, ukoliko će ta kosa ostati suva i oštećena. Informiši se, kako na najbolji način da izvršiš promenu, koji preparati su preporučljivi i potraži profesionalca koji će na taj način da ti uradi promenu. Možda ćeš platiti malo više u startu, ali rezultat će sigurno biti mnogo bolji nego da si „sam svoj majstor“.

ŽELJENA NIJANSA SA SAMO JEDNOM FARBOM?

Ponekad, prirodna boja kose ima svoj podton koji naprosto ne dozvoljava da odeš u drogeriju, odabereš boju na slici pakovanja i ofarbaš se. Upravo zato, smo ti gore i preporučili profesionalca. U frizerskim salonima, frizer će pomešati 2-3 ili čak i više nijansi boje za farbanje kako bi iz tvoje kose (nakon što odredi njen podton) izvukao željenu nijansu.

VERUJEŠ REKLAMI?

Jedna od čestih grešaka je što svi verujemo reklamama. Kakva divna plavuša sa predivnom sjajnom, platinastom kosom, i to samo uz pomoć jedne kutije farbe za kosu... Teško! Proces prelažanje iz jedne u drugu nijansu ( a da se te nijanse pri tom razlikuju u nekoliko tonova) nije tako jednostavan, i uglavnom ćete umesto divne, platinaste boje, dobiti žuto-narandžastu kosu.

NE ČITAŠ UPUTSTVO

Ukoliko želite nešto postići sa farbom za kosu sami, kod kuće veoma je važno da pratite uputstvo: koliko dugo farba treba da stoji, koji hidrogen ide u nju, i kada farbate krajeve a kada izrastak. Korišćenje neodgovarajućeg hidrogena može rezultirati sasvim suprotnom nijansom od željene, a isto tako nedovoljno ili predugo držanje farbe na kosi može dati različitu nijansu i/ili oštećenu kosu.

PROMENA BOJE PREKO NOĆI

Ono što je ženama teško objasniti, pogotovo kada se zaljube u neku nijansu, je svakako i to, da ni jedna promena ne dolazi preko noći. Ako je promena boje kose takva, da podrazumeva posvetljenje za više od 2-3 nijanse, tada će se ona morati tretirati više puta kako bi se do te boje došlo, ili ćete se odlučiti na tretman koji će biti dosta skuplji sa kojim ćete to postići nakon samo jednog farbanja.

Moderna kozmetička industrija uveliko radi na tome da omogući ženama promene i eksperimentisanje sa bojom kose bez njenong oštećenja, a jedna od tih inovacija je i olaplex. Vreme će pokazati šta je zaista kvalitetno i šta je ono što smo toliko dugo tražile.

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija