Kafa – kako je iskoristiti u beauty rutini?

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2016-06-27 Pregleda: 1089 Komentar: 0

Retko ko će reći da ne voli ukus i miris sveže, tek skuvane kafe ujutru. Kako nam je stiglo leto i prisutne su vrućine, sve više konzumiramo hladne kafe, ali onu izvornu, domaću, ne bismo trebali zapostaviti. Ipak, kafa nije samo nešto što će okrepiti našu pospanu i umornu dušu, kafu možemo koristiti i u razne beauty rutine, a evo pogledajte šta sve možete uraditi sa kafom:

1.       Uklanjanje podočnjaka

Mislite da ćete podočnjake ukloniti ukoliko popijete dovoljnu količinu jutarnje kafe? Verovatno jedan deo hoćete, ali kako bi efekat bio potpun predlažemo vam sledeće: sačuvajte talog od kafe i ostavite ga u frižider da se dobro ohladi. Potom uzmite tanku tkaninu i umotajte ohlađeni talog tako da ga možete lako postaviti na područje okolo očiju. Zavalite se, opustite se, i stavite svoje kafene kesice na oči. Dovoljno je 15 minuta i efekat će biti itekako vidljiv!

2.       Eliminisanje celulita

​Talog od kafe nemojte bacati, sačuvajte ga u nekoj plastičnoj kutijici, te mu dodajte ulje po želji (aktivno u borbi protiv celulita), a možete svemu tome dodati i cimet i žuti šećer. Redovnom upotrebom ove smese u obliku pilinga, utičete na mikrocirkulaciju, masažu, i kofein iz kafe se upija u kožu čineći je zategnutijom a celulit manje vidljivim.

 

3.       Maska za izbeljivanje lica

Pomešajte dve-tri kašike jogurta sa malo taloga od kafe i od toga napravite masku za lice. Ova maska će posvetleti vašu kožu, očistiti je i otkloniti eventualne flekice i depigmentaciju. (Naravno, redovnom upotrebom).

4.       Piling za stopala od kafe

Smesu koju ste napravile za pilling tela od taloga kafe, možete koristiti i kao efikasno sredstvo u nezi stopala. Potebno je da koža na stopalima malo omekša (potopite je 10-ak minuta u toplu kupku), a potom sa pilingom od taloga kafe i hranljivih ulja istrljajte mesta sa ogrubelom kožom.Ostavite komentar

Verifikacija