Saveti za negu noktiju tokom leta

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2016-07-05 Pregleda: 871 Komentar: 0

Ruke su individualna slika svakog čoveka i pored lica najviše su izložene pogledima drugih. Zbog toga je veoma bitno negovati ruke i nokte. Posebno će nokti biti izloženi pogledima kada stigne leto. Lepi, uredni, daće vam dodatno samopouzdanje na plaži. Evo nekoliko saveta za kvalitetnu letnju negu noktiju.

1.       Lomljive nokte , kao i nokte koji se listaju treba turpijati nežnijim turpijama sa listovina od sitne granulacijeBitno je znati da se te turpije mogu upotrebljavati samo  2-3 puta

2.       Turpije sa metalnim listovima ne upotrebljavati, jer ne skidaju dovoljno, pa je moguće da  zbog energičnije upotrebe turpije dođe do listanja i pucanja noktiju.

3.       Široki nokti deluju uže, kada se oblikuju blago zašiljeno-ovalno.

4.       Redovno treba negovati i kožu oko noktiju. U kožu treba redovno utrljati ulje ili kremu za negovanje kože oko noktiju, koja će je učiniti mekšom i elastičnijom

5.       Kožicu oko nokta treba blagim potezima gurati prema nazad i to drvenim štapićem koji je obmotan vatom. Zanoktice ne treba seći, jer tom prilikom može da dođe do povreda i infekcije.Kožica nokta štiti nokat od nečistoća i bakterija.

6.       Pre lakiranja, nokte ne treba potapati u vodu, jer će ih ona razmekšati , nokti će blago nabubriti, te postoji mogućnost da lak posle sušenja otpadne i izlista se.

7.       Lak za nokte štiti nokte od isušivanja i sredstava za čišćenje, te ni u jednom pogledu ne šteti noktima. Tvrdnja da nokti ne mogu da dišu ispod laka, ne stoji, jer se oni sastoje od beživotnih- mrtvih ćelija. Između nokta i kožice- u korenu nokta, treba ostaviti malo mesta ( ne nalakirati ceo nokat do kraja), jer tu nije završeno orožnavanje nokta.

8.       Lak za nokte treba odstanjivati uvek od korena  prema vrhu, da ispod kožice ne bi ostali ostaci laka.

9.       Pre lakiranja poželjno je nokte odmastiti sredstvom za odmašćivanje noktiju, ili alkoholom, u suprotnom lak neće dugo držati.Prilikom lakiranja prvo nalakirati nokte palčeva, jer su to najveće površine, koje se najduže suše.

10.   Ukoliko se bočica sa lakom ne može otvoriti, staviti je malo pod tekuću vruću vodu. Da se to ne bi desilo ubuduće, najbolje je navoj na bočici posle svakog lakiranja obrisati odstranjivačem laka za nokte.

11.   Ne duvati u nalakirane nokte, da bi se ubrzalo sušenje, jer će dah samo još ovlažiti  i omekšati lak.

12.   Nokte ne treba seći makazama, jer tada postoji mogućnost pucanja, već ih skratiti grickalicom ili specijalnim kleštima za nokte.

13.   Kod mekih noktiju, sredstvo za otvrdnjavanje, treba staviti samo na vrh nokta, jer koren treba da ostane elastčan.

14.   Kod širokih noktiju, lakiranje treba uraditi tako da na obe strane ostane tanka traka nenalakirana. Time se postiže vizualni efekat užeg nokta.Nokti se čine manjim, ukoliko je boja laka tamnija.Suprotno, male nokte treba nalakirati celom površinom, i to u svetlijoj boji laka.

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija