Neodoljivi ten čak i leti

Napisao: zequester Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2016-07-27 Pregleda: 610 Komentar: 0

Koža nije samo najveći organ ljudskog tela, već i vrlo osetljiv organ koji treba održavati - od glave do pete. Mi smo  često nezadovoljni izgledom naše kože. Bilo zbog celulita, bubuljica ili zbog  izrazito suve kože, gotovo svako od nas  ima svoje problematične zone. Mi ćemo vam datii brojne savete na temu nega lica i tela - tako da napokon možete da postanete zadovoljne svojom kožom. Nega kože postaje imperativ kada stigne leto, i tada sve one nesavršenosti postaju razotkrivene!

Saveti za lepu kožu (posebno leti)

​Lepa koža, zdrav ten i prirodan i svež izgled – ko to ne bi želeo?

Reći ćemo vam male savete i trikove koji će očuvati i poboljšati vaš izgled. Negovani izgled počinje sa negom kože.

1. Jutarnjim i večernjim čišćenjem kože, ne uklanja se samo krema i šminka, već i sebum( kožna masnoća ) i znoj. Ako su pore čiste, to će onemogućiti razvoj bakterija. Samo voda nije u stanju da ukloni miks od krema, šminke, pudera, masnoće i znoja. Za to trebate lipofilne supstance koje otapaju masnoće.One se nalaze u mleku za čišćenje lica. Mleko za čišćenje lica treba vrhovima prstiju nežno utrljati na lice, ostaviti da malo deluje i onda isprati mlakom vodom.

 

2. Tonik za lice pomaže obnovi prirodne kiselosti kože, koja je narušena posle čišćenja kože. 20 minuta posle čišćenja kože, treba naneti tonik koji će ujedno pore očistiti od eventualne naslage kamenca iz vode.

 

3. Za čišćenje zrele kože su idealna  emulzije vode i ulja. Takođe su korisne kreme za čišćenje na bazi biljnih ulja, kao što su jojoba, soja ili badem.

 

4. Budući da je sapun  sredstvo za čišćenje na alkalnoj bazi, njega treba upotrebljavati samo kod izrazito masne kože. Kod svih drugih tipova kože treba izbegavati sapun za čišćenje.

 

5. Za osetljivu i suvu kožu treba koristiti tonik bez alkohola, da se ne bi narušila ionako osetljiva vlažnost kože. Može se koristiti i sprej sa termalnom vodom. Na taj način ćete izbeći crvenilo, upalu i svrab kože.

 

6. Odumrle ćelije kože u vidu sitnog perutanja čine kožu bezbojnom i bez sjaja. Piling prilagođen vašoj koži, otkloniće ove odumrler ćelije i podstaći cirkulaciju, te tako vratiti sjaj vašoj koži.Pilinzi mogu da sadrže sintetičke kuglice ili prirodne granule od samlevenih semenki kajsija, mekinja ili morskog peska- što je za kožu ultrafini brusni papir.

 

7. Maske za lice imaju vrlo brzi učinak na izgled kože. Veliki sadržaj vlage u maskama, čine da ćelije kože nabubre, te na taj način koža izgleda sveže i glatko, a bore se smanjuju. Za oštećenu kožu postoje hidratantne maske sa biljnim ekstraktima, kao što su mentol, metvica i kamfor,  te one utiču na smanjenje crvenila.Hidratantne maske sa kamilicom, matičnjakom i hmeljom  smiruju osetljivu i nadraženu kožu.

 

8. Noću je deoba ćelija osam puta brža nego danju, što znači da je proces regeneracije u punom jeku.Ujutro se može primetiti, na osnovu otečenih delova lica, da noću, proces uklanjanja limfe nije baš najefikasnije. Noćne kreme sa aktivnim sastojcima ginka, provitaminom E, aminokiselinama, i slično, pomažu regeneraciji kože.

 

9. Rok trajanja koji je napisan na kremi važi za neotvorene kreme. Ukoliko se krema otvori, treba je što pre iskoristiti (uvek dobro zatvoriti teglicu ili tubu) a najduže za tri meseca, pogotovu ako se čuva na sobnoj temperaturi.Što je temperatura veća, to  postoji mogućnost da ulja i masnoće užegnu, te da se razviju bakterije. To se posebno odnosi na prirodne kozmetičke proizvode koji su bez konzervansa.

 Ostavite komentar

Verifikacija