Mekana i sjajna kosa bez mnogo muke

Napisao: zequester Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2016-08-01 Pregleda: 3354 Komentar: 0

Leto je vreme kada sve žene, bilo da imaju dugačku, kratku, prirodnu ili farbanu kosu imaju problema sa njenim isušivanjem i manjkom sjaja. Postoje mnogi razlozi za to, ali samo neki su: češće pranje, češće vezivanje kose, vrućina, sunčevi zraci. Kada upadnemo u letnji tempo života, naprosto, manje vremena i truda ulažemo u svoju negu, a više u ličnu zabavu. Ipak, trebale bismo zastati, zamisliti se i ipak promeniti neke od tih navika. Predstavljamo vam neke od načina na koje možete revitalizovati vašu kosu i povratiti joj prirodan sjaj.

 

Duboki tretman sa kokosovim uljem

U oblasti lepote i kozmetike, kokosovo ulje malo toga da može zameniti. Poznato po svojoj odličnoj i dubinskoj hidrataciji, maska za kosu od kokosovog ulja učiniće je veoma mekanom i nežnom. Nabavite nerafinisano kokosovo ulje – jer je to jedini način da ono „uradi“ posao. Masirajte od temena ka vrhovima, a vrhove posebno natopite i posvetite im pažnju. Koren kose je uvek dovoljno hidriran jer stoji uz kožu glave, ali najkritičniji su vrhovi, pa baš oni u zahtevaju posebnu negu. Ostavite ulje da deluje par minuta, a potom, kosu isperite redovno toplom vodom.

Intenzivni tretman sa jajima

Za ovaj tretman odaberite samo žumanca. Belanca možete iskoristiti za svoj zdrav doručak kao omlet. Uzmite 3-4 žumanca i dobro ih umitite sa maslinovim uljem. Smesa bi trebala da ima strukturu majoneze. Tu smesu nanesite na kosu, posebno na krajeve, i umotajte u najlon ili kapu za tuširanje. Ostavite da odstoji oko 15ak minuta, a potom operite kosu redovno kako biste to i inače uradili.

Revitalizacija kose sa jogurtom

Naravno, za ovaj tretman pronađite čist jogurt (nikako voćni ili sa šećerom i drugim ukusima), možete koristiti i grčki jogurt. Nanesite jorut na kosu, raščešljajte kosu i zavežite je. Ostavite da deluje oko pola sata i potom isperite.

Aloje vera i med

Pomešajte jednake količine aloje vera gela i meda i to nanesite na kosu u obliku maske. Aloje vera dubinski hidrira kosu, a med će učiniti da bude sjajna i ima divnu boju, te da bude jača.

Veoma je važno napomenuti, da ove prirodne maske možete držati i duže na kosi. Petnaest minuta je neki minimum kako biste videli da deluje, ali ako želite bolji efekat, slobodno sve ostavite da odstoji i do 30ak minuta.Ostavite komentar

Verifikacija