Savršene šiške za tvoj oblik lica – jer, šiške su ponovo u modi!

Napisao: zequester Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2016-08-04 Pregleda: 2185 Komentar: 0

Svi smo svedoci da su naše omiljene javne ličnosti naprosto „razvalile“ na crvenom tepihu noseći šiške. I ne samo to, dame sa šiškama, počele su da prekrivaju naslovne strane magazina i svih online portala. Život je previše kratak da bismo živeli u zoni konfora, te, hajde da malo eksperimentišemo!

Ovalno lice:

Ovo je oblik lica kom stoje bilo kakve šiške. Najbolje je da odaberete šiške koje će se vizuelno najlepše uklopiti sa ostatkom vaše frizure.

Četvrtasto lice:

Za ovakav oblik lica birajte šiške koje su sa strane malo duže, odnosno stepenasto padaju niz obraze. Na ovaj način, vizuelno ćete ublažiti oštre linijie lica, te će one dati mekoću vašem izgledu.

Okruglo lice:

Kako biste „razbili“ okruglo lice, najbolje je da nosite šiške na stranu, koje će biti stepenasto uklopljenje sa vašom frizurom.

Srcasto lice:

Za ovaj oblik lica najbolje su šiške koje padaju sa strane, preko čela, tik uz obrvu. Ovako ćete definitivno izgledati glamurozno.

Kako negovati šiške?

Svako ko ima šiške, zna da su one velika obaveza ali u isto vreme i savršen dodatak stajlingu. U principu, za šiške možete biti i „sam svoj majstor“, uz naravno, prethodnu obuku kod frizera. Ono što je bitno, i što se nosi ove sezone su tzv. stanjene šiške koje prirodno i ležerno padaju. Šiške koje su šišane „na crtu“, više nisu u modi, i samo lagani, vazdušasti oblici su ono što se traži. Trudite se da preparate za kosu ne nanosite na šiške, jer nema ništa ružnije od brzo zamašćenih šiški. Kao prvu pomoć za mašćenje šiški možete koristiti i neke od šampona za suvo pranje kose, koje će im vratiti rastresitos i svežinu.

Izbegavajte uvrtanje šiški četkama za feniranje, na taj način ćete dobiti strog izgled starije dame. Naprosto, usmerite vazduh iz fena da ide niz šiške i osušite ih tako što ćete ih malo namestiti prstima. To je sve.

Za neodoljiv oblik šiški, preporučuje se njihovo definisanje makazama svake dve nedelje (po malo, naravno).

Uživajte šiškice! ;)Ostavite komentar

Verifikacija