Celulit - da li postoji rešenje za njega?

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lepota i zdravlje Postavljeno: 2016-09-23 Pregleda: 1493 Komentar: 0

Da se razumemo, odmah na početku – žene koje nemaju celulit su toliko retke, da ih možemo svrstati pod „vrstu koja izumire“ na našoj planeti. Celulit nema mnogo veze sa kilažom (mada procentualno, pre će ga imati deblje žene nego mršavije), i možemo ga videti na krupnijim i sitnijim ženama, a može se dogoditi da vidimo i „bucu“ koja ga nema. Pa, šta se onda zaista tu dešava, i da li ga se možemo rešiti?
 

Šta je celulit?

Jednostavno rečeno, celulit su masne naslage koje se talože u dubljim slojevima ispod kože, formirajući grupacije, koje su na koži vidljive kao brdašca ili grudvice. Najveći problem kod celulita jeste što je on „zarobljen“ u vlaknastom tkivu, koje ga drži baš tamo gde je jeste i ne dozvoljava da ga se rešimo. I baš, kao da nismo dovoljno nesrećne sa celulitom, on se zadržava na mestima gde ga najmanje želimo, a to su kukovi, zadnjica i noge.

 

Kako (i da li) se možemo rešiti celulita?

Postoji jedna istina, a to je da se malo žena uspelo rešiti celulita na prirodan način (izuzimamo operativne zahvate). Međutim, jedna važna činjenica jeste da, celulit ne definiše vaš život, ne bi trebalo da upravlja njime, i ne biste trebale biti opterećene sa njim. Razlog zbog kog ga uočavamo na drugim ženama je upravo taj, što smo opterećeni sa njim, pa potajno gledamo ženske pozadine, ne bi li smo našli jednu sa malo više celulita od naše, kako bi nam bilo lakše. Upravo ovo, je jedan od ključnih razloga, zašto je muškarcima taj naš celulit skoro pa nevidljiv i zbog čega im nije važan.

 

Kako smanjiti vidljivost celulita?

Prvo, pomirite se da ga se možda nikada nećete rešiti i da će uvek biti deo vas. Zavolite ga kao takvog. Ipak, postoje neki načini da on postane manje vidljiv. Kod žena koje imaju izuzetno tanku kožu, prvo na čemu se treba raditi jeste, ojačavanje i toniranje kože. Logično je, što je tanja koža, celulit će se više ocrtavati. Baš zbog toga, kod dama koje imaju deblju kožu ne znači da on ne postoji, već samo da se ne vidi.

Jedno od efikasnih rešenja koje sve više popilarizovano kao najjeftinije i poprilično efikasno je svakako i piling sa kafom i uljima. Da se razumemo, ovaj piling vam neće pomoći ukoliko ga ne koristite redovno i ako ga ne kombinujete sa nekim drugim zdravim navikama. Da li vam je jasno, da se celulita nećete rešiti svih 100%, već možda 50%?

 

Anticelulit piling sa kafom 

Pomešajte  ½ šoljice sveže mlevene kafe sa 1 supenom kašikom šećera. U to dodajte 3 supene kašike maslinovog ulja, 1 supenu kašiku glicerina.

 

Kako koristiti ovaj piling?

-          prvo se istuširajte vrelom vodom, koja će pomoći da vam se otvore pore

-          nanesite anticelulit piling koji ste napravili i trljajte kritična područja što jače možete oko 5-6 minuta

-          nakon toga, (ne ispirajte piling), umotajte noge u rastegljivu foliju i ostavite tako sve na koži još nekih 10ak minuta

-          nakont toga, isperite sve, ali nemojte posle koristiti gel za tuširanje ili sapun, već samo čistu vodu

-          koža će vam biti malo crvena, ali nakon povlačenja crvenila, ostaće mekana i glatka

-          ovo primenjujte barem 3 puta nedeljno

Preostaje još samo da vam poželimo mnogo sreće i istrajnosti u borbi koju vodi veliki broj žena, zvanoj CELULIT!

 

 Ostavite komentar

Verifikacija