Koja nijansa plave kose ti najbolje pristaje?

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2016-10-03 Pregleda: 3117 Komentar: 0

Plavuše se bolje zabavljaju, zar ne? Takvo mišljenje barem vlada u širokim narodnim masama, ali zaista, ima nešto neodoljivo u plavušama. Plava kosa ženu žini nežnijom, krhkijom i uglavnom ublažava neke grublje crte lica. Mnoge dame se kunu u antiage efekat plave kose, odnosno, da sa plavom nijansom kose izgledaju mlađe nego sa tamnijom. Razlog farbanja u plavo ostavljavamo vama na izbor, a mi smo tu da vam pomognemo da odaberete nijansu koja će vam najviše odgovarati.

Odabir nijanse plave kose koja vam najbolje stoji mora da se temelji na boju tena koji imate. Ukoliko ne znate da iskombinujete ovo, vrlo lako vam se može dogoditi da delujete potpuno anemično, ili veštačko, sve zavisi u koju krajnojst odete i kakav ten imate.

​Plava kosa i svetao ten

Uz svetao ten svakako idu i najsvetlije nijanse plave kose. Možete postati nordijska boginja, ali svakako se potrudite da šminkom istaknete crte lica. Vaš izbor mogu biti pepeljaste, sedefaste i otvorene nijanse plave kose. Ono na šta vas moramo upozoriti je svakako i to da, vodite računa o izrastku, jer se na ovoj nijansi on najviše vidi, kao i o dodatnoj nezi koju će izvlačenje ove boje zahtevati. Ove nijanse farbe najviše isušuju i oštećuju kosu, te će balzami, pakovanja, zaštitni sprejevi i makaze biti nešto što ćete redovno koristiti.

Plava kosa i srednje taman ten (maslinast, zlatan ten)

Srednje taman ten je kao kada pričamo o frizurama i ovalnom licu – ovaj ten može da odabere bilo koju nijansu plave kose i da mu stoji fantastično! Za prirodniji izgled slobodno se odlučite za neku nežniju, boju karamele, a neće vam loše stajati ni platinasto plava. Ovom tenu bi najlepše pristajao neka varijanta balayage-a ili nežniji pramenovi u prirodnoj nijansi.

Plava kosa i taman ten

U prirodi inače, plava kosa ne može da se vidi uz taman ten, no to ne znači da ne možete zaploviti u svet plavuša dokle god ste obazrviri sa izborom nijanse. Preterano svetla kosa može da deluje poprilično veštački. Dame sa tamnim tenom bi trebale odabarati najtamnije nijanse plave boje, pa bi to svakako bila neka svetlija smeđa. Ono o čemu treba posebno voditi računa jeste ton kose. Po svaku cenu izbegvajte boje sa žutim i narandžastim prelivanjem jer ćete delovati preterano jeftino. Radije posetite frizerski salon u kom će vam napraviti određeni preliv, a samu boju izmešati po vašoj potrebi od više različitih nijansi plave. Izrastak će biti problem, jer pretpostavljamo da dame sa tamnim tenom imaju i tamniju kosu, te je farbanje za njih obavezno na minimum tri nedelje.Ostavite komentar

Verifikacija