Kako izgledati mlađe uz pomoć makeup-a?

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2016-11-08 Pregleda: 429 Komentar: 0

Svedoci smo da šminka može itekako da nas podmlati, ali takođe i da nas učini da izgledamo mnogo starije nego što to u stvari jesmo. Kada pričamo o damama koje su prešle tridesetu i koje žele da svom licu dodaju malo osveženjai da ga podmlade, onda definitivno važi jedna svar: manje je više! I da, nije samo makeup koji će učiniti da vaše lice izgleda mlađe, već je tu uključena i pravilna nega.

Hidriranje i čist ten

Preduslov za svaki dobar i kvalitetan makeup je svakako i taj, da imate lepo, čisto i hidrirano lice. Možda ste nekada u mladosti i mogli sebi dozvoliti da legnete sa šminkom na licu (nakon napornog provoda), ali u određenim godina to je svakako jedan veliki „no-no“ potez. Isprobajte, samo desetak dana, posvetite punu pažnju čistoći vašeg lica i garantujemo vam da ćete videti efekat.

Nežan makeup

Za mlađi izgled lica, svakako je potrebna manja količina šminke. Prevelika količina pudera će umesto sakriti, samo još više naglasiti svaku boricu koju imate. Prema tome, odaberite neke hidratantnije podloge koje će lepo izjednačiti vaš ten, a opet neće biti prejake i preguste i ući u svaku boru. Ista priča je i sa senkama za oči. Velika količina može da se razmaže, odnosno da se skine sa glatkih delova oka, a da se zadrži na prevojima. Nema ništa ružnije, priznaćete.

Osvetljenje

Ukoliko samo malo istražite, veoma lako ćete savladati tehniku „osvetljavanja“ lica, te ćete uz pomoć ove tehnike uspeti da istaknete baš ono što želite, a da ublažite ono što ne želite. Nakon lakše podloge nanesite hajlajtere, ali samo na odabrana mesta. Na vrhove jagodica, brade, nosa i čela. Preporučuje se i malo hajlajtera na okoloočno područje jer na taj način ćete istaći oči i „otvoriti“ pogled.

Otvorite pogled

Tokom godina, kapci se spuštaju i to je jedan od najvećih problema sa kojima se susreću dame u određenim godinama. Kako bi vaš pogled optički delovao otvorenije i budnije (a samim tim i mlađe), uradite sledeće: koristite svakodnevno uvijač za trepavice, na gornje kapke nanosite sevtlucave i svetlije senke koje će otvoriti oko, a uz pomoću maskare naglasite trepavice tako što ćete ih izviti maksimalno radi što bolje efekta „otvorenog“ pogleda.

Tople boje

Boje koje se koriste kada želite mladoliki izgled ni u kom slučaju nisu tamne i hladne. Izbegavajte ljubičastu, tamno braon... Umesto toga, odaberite svetlucave, tople boje. Nežno roze, boje mesa, pravi su izbor za svaku anti-age šminku. Trudite se da ne bude mnogo boje, već da samo svoje prirodne nijanse lica „omekšate“ toplim bojama koje su za nekoliko nijansi tamnije od vaših usana, tena i kapaka.

 Ostavite komentar

Verifikacija