Novi trend – „Tiger eye“

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2016-11-08 Pregleda: 1924 Komentar: 0

Kada je u pitanju kosa, trendovi se menjaju vrtoglavom brzinom, pa smo tako u poslednjih godinu-dve, imali razne trendove kao što su ombre, balayage, a sada nam je stigao i trend tzv. Tiger eye (prev. tigrovo oko). Šta se tu u stvari razlikuje, a šta je preuzeto od prethodnih trendova?

Kako bismo objasnili šta je trend „tigrovo oko“, prvo da kažemo šta je tigrovo oko. I da, ovde se ne misli na pravo oko tigra, već na poludragi kamen koji se zove tigrovo oko. Kako izgleda taj kamen?

Poludragi kamen tigrovo oko ima više nijansi na sebi i presijava se od zlatne, bronzane do tamno braon boje u obliku pruga. U principu, tehnika koja se koristi kod tigrovog oka je veoma slična balayage-u, jer se na isti način nanose pramenovi boje, ali suštinska razlika je što se kod ove tehnike koriste upravo ove nijanse koje se nalaze na poludragom tigrovo oko a to su prelivi zlatno-plave, bakarne do tamno plave. Malo ko bi možda i primetio razliku, i za neke od fotografija tigovog oka bi svakako rekao da je u pitanju balayage, ali pošto se sve menja, menjaju se i ovi nazivi. Tako da, drage naše glamdame, budite u toku sa trendovima, i sledeći put kada posetite frizerku, možda poželite da vam napravi „tigrovo oko“ frizuru? Nama se ovo veoma dopada, i toplo preporučujemo za jesenje eksperimentisanje, jer baš su to boje koje se preporučuju na kosi tokom hladnih i tmurnih dana.Ostavite komentar

Verifikacija