Greške koje čine da izgledate starije sa svojom frizurom

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2016-11-08 Pregleda: 411 Komentar: 0

Svi mi grešimo. Posebno kada je kosa u pitanju. Nema osobe koja bi mogla podići dva prsta na pitanje „Ko je ostao dosledan i nije napravio glupost sa svojom frizurom?“. Prema tome, molim bez osuđivanja. Neko uči iz ličnih, neko iz tuđih grešaka, ali svi smo ih imali. Najveći problem sa greškama i kosom, leži upravo u tome da su to malo trajnije greške, i da se ne mogu tek-tako otkloniti kao na primer kada se našminkamo totalno pogrešno i to shvatimo kada se pogledamo u ogledalu. Greške na kosi na žalost, dovode do toga da kosa a i njen vlasnik trpe, i da bi trebalo da prođe neko vreme dok one ne nestanu. I zato, ukoliko želite da izgledate mlađe i svežije sa svojom frizurom, evo nekih grešaka koje ne biste trebali da učinite:

Veliko odstupanje od prirodne boje kose​

Bilo da ste zadovoljni ili ne sa svojom prirodnom bojom kose, ne biste trebali mnogo odstupati od nje prilikom farbanja. Pitate se zbog čega? Odgovor je veoma prost. Svaka osoba na svetu ima jedinstveni kod lepote koji u sebe uračunava: boju tena, boju očiju, debljinu obrva, dužinu trepavica, boju usana. Priroda nije savršena, ali vrlo lepo uklapa ove elemente, te, ako imate taman ten i prirodno crnu kosu, nemojte pokušavati da budete nordijska plavuša. Verovatno ćete (nakon velikog oštećenja kose uspeti), ali ćete izgledati totalno veštački i što je najgore, mnogo starije. Bilo da želite tamniju ili svetliju boju od vaše prirodne zadržite se na samo dve-tri nijanse razlike.

Previše tamno

Često žene koje vole tamnu kosu, ni ne slute kako bi im samo nekoliko nijansi svetlije kose smanjilo broj godina. Ukoliko nam ne verujete, isprobajte! Ako je kompletno farbanje preveliki izazov, uvek su tu nove tehnike kao štu balayage da vam omoguće da što bezbolnije to isprobate. Nauka je dokazala da svetlija kosa asocira na mladost, otvara crte lica i podmlađuje. Na vama je da odlučite.

Previše svetlo

Žene masovno „beže“ od sedih i farbaju se, a sa druge strane nekima je cilj da imaju skoro pa belu kosu. Veštačka, platinasto plava je druga krajnost crne kao noć. Svaki veštački izgled postariće vaše lice, prema tome, iako ste možda ludi za plavom bojom, neka to ostane nešto u prirodnom domenu. Boja sena, meda, šampanjac boja – biće sasvim dovoljne.

Farbanje oštećene kose

Nema ništa gore kada se farba oštećena kosa. Farbanjem kosa gubi sjaj, i na taj način ispucali krajevi dolaze još više do izražaja. Ukoliko želite da se ofarbate, prvo se ošišajte, i otklonite suve i ispucale krajeve. Zapamtite – samo sjajna i zdrava kosa može biti adut za podmlađivanje!

Upotreba laka i pene za kosu

Za učvršćivanje kose uvek odaberite lak za kosu koji će je fiksirati, ali je neće ukrutiti. Nema ništa gore od vunaste, ulepljene i natapirane kose. Uz ovo, možemo vam čestitati: dodali ste sebi dodatnih 10 godina starosti! Prema tome, sredstva za oblikovanje frizure: da, ali pažljivo odabrana i umereno korišćena.Ostavite komentar

Verifikacija