5 fantastičnih saveta za jesenju negu kose

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2014-10-10 Pregleda: 1479 Komentar: 0

Jesen nam je stigla. Na žalost, nije samo lišće ono što opada. Sigurno ste i same primetile kako vam u jesenjem periodu kosa intenzivno opada i gubi na volumenu. Nemojte biti očajne. Ovo je normalna pojava i veliki broj žena je primećuje. Ipak, baš zbog ovakve situacije, važno je da kosi priuštite dodatnu negu kako bi se što pre oporavila i vratila svoj sjajni izgled. Naravno, nikada ne zaboravite da je unos vitamina i vode, ono što prvenstveno blagotvorno deluje.

 

1. Ofarbajte se u topliju nijansu

Tokom leta vaša prirodna boja kose će biti svetlija pod uticajem sunčeve svetlosti. Kada nastupi period sa manje sunčanih dana i toplote, i vaša kosa će dobiti neku tamniju nijansu. Najbolje što možete da uradite kako bi vam kosa i dalje izgledala sveže i osunčano jeste da se ofarbate u neku nijansu meda. Zlatni tonovi ili pramenovi na vašoj kosi izgledaće fantastično i upiće sve i jedan zrak sunca u jesenjim danima.

 

2. Promenite proizvode za kosu

Komplet proizvoda za negu kose tokom jeseni se veoma razlikuje od proizvoda koje koristite leti. U letnjem periodu je normalno da koristite proizvode sa zaštitom od sunca i hidratantne preparate koje će učiniti da vaša kosa ne deluje toliko isušeno. Jesen je vreme da se ovo promeni! Jesenja kolekcija proizvoda bi trebala da ima drugačiju svrhu a to je: nahraniti kosu, podstaći rast i dodati volumen. Niko ne kaže da trebate da se odreknete omiljenih kristala, ali ipak, promenite makar šampon.

 

3. Dubinska ishrana kose

Ovaj savet možda i ne spada samo pod jesenje savete, svakako da je koristan uvek, ali u ovo vreme vam je zaista više nego neophodan. Ukoliko do sada niste isprobale, onda je pravo vreme da upotrebite neka od toplih ulja za kosu. Topla ulja za kosu se nanose zagrejana, što omogućava njihovo bolje upijanje i delovanje. Bićete potpuno iznenađene koliko ovakav treman može da promeni i oporavi kosu. Takođe, u ovim uljima se nalaze i supstance koje deluje direktno na vlasište i podstiču rast kose.

 

4. Skratite krajeve

Ako ste ikada razmišljale o promeni frizure, jesen je pravo vreme za to. Jesenje „spremanje“ nije samo po kući. Vašoj kosi je zaista neophodno jesenje spremanje, a ko će to bolje da uradi od vašeg frizera? Skraćivanje krajeva ne mora da bude radikalno, ali veoma je važno da napomenete frizeru da vam sa krajeva ukloni sve one „rascvetale“ delove. Nakon šišanja, kosa će vam delovati gušće, urednije i mekše.

 

5. Zaštitite kosu od spoljašnjih uticaja

Isto kao što ste tokom leta i boravka na suncu koristile kristale, balzame i ostale preparate sa zaštitom od UV zračenja, tako u jesenjem periodu morate da se zaštitite od jesenjih uticaja. Hladnoća, vetar, kiša i magla su neprijatelji vaše kose. Vodite računa da kosu zaštitite tako što ćete nositi odgovarajuće kape ili šešire. Uvek su tu naravno i „frizz-proof“ proizvodi koji će sprečiti kovrdžanje kose usled vlage.

Tagovi: kosa jesen


Ostavite komentar

Verifikacija