Kako sprečiti pucanje kose usled vezivanja?

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2016-11-29 Pregleda: 915 Komentar: 0

Imaš dugačku kosu, i obožavaš da je vezuješ u rep? Priznajemo, ovo može biti najpraktičnija i najurednija frizura kada je dugačka kosa u pitanju, pogotovo kada voliš uredan, poslovni stil. Ipak, vezivanje kose u rep zna itekako da ošteti kosu, pogotovo ako se to radi na pogrešan način i ukoliko se ne vodi računa o nekim važnim stvarima kao što su:

Vezivanje isključivo suve kose

Ukoliko vezujete vlažnu ili mokru kosu, možete joj naneti veliku štetu, jer je mokra kosa mnogo osetljivija i sklonija lomljenju usled vode koju upije. Prema tome, trudite se da ne vezujete sveže opranu kosu, pogotovo ako je vlažna.

Metalni detalji

Metalni detalji na gumicama su najveći neprijatelji vaše kose. Uvek birajte neke mekane, nežne gumice, koje nisu previše čvrste. U detalje (posebno ako su metalni), kosa se lako upetlja, a još lakše kida.

Menjajte izgled

Pokušajte da kosu ne vezujete uvek na isti način. Probajte nekad riblju kost, punđicu, pleteniciu ili nešto drugačije. Na internetnu možete pronaći gomilu ideja za brzo i lako stilizovanje dugačke kose a koja podrazumeva vezivanje.

Menjajte visinu

Ukoliko kosu uvek vezujete na istu visinu, na mestu gde je stalno vezujete pojaviće se pucanje i oštećenje, te će se na tom delu i kada kosa nije vezana, primetiti tragovi vezivanja. Savet: menjajte visinu repa. Nekada ga zavežite što više, nekada ga spustite.

Nežno odvezivanje

Česta greška koju pravimo jeste da nemarno svučemo gumicu sa kose. Koliko vlasi je ostalo na njoj? Nakon svakog skidanja, otkinemo i po koju vlas. Kako bi se ovo sprečilo, trebalo bi da pažljivo skidamo gumicu, krug po krug, kako ne bismo dodatno oštetili kosu.

Tagovi: vezivanje kose


Ostavite komentar

Verifikacija