BB, CC, DD i EE kreme – razlike i kako izabrati odgovarajuću?

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2016-12-23 Pregleda: 3714 Komentar: 0

Volite kozmetiku i pratite sve trendove, ali vam nikako nije jasna razlika između BB, CC, DD i EE kreme? Razlika sigurno postoji, a pogledajte koja je. I naravno, u skladu sa prednostima/nedostacima, odaberite onu koja vama najviše odgovara.

BB kreme postoje već dugo na tržištu kozmetike, i one su dizajnirane tako da oporave kožu koja je oštećena usled kozmetičkih tretmana.

BB krema, ili skraćeno od „beauty balm“ prev. balzam za lepotu, je krema koja se prva pojavila na kozmetičkom tržištu. Ova krema hrani kožu, uklanja iritacije i upija višak masnoće kože. Naravno, dostupne su u više nijansi, te možete odabrati onu koja vam najviše odgovara. Lagane je teksture, te neće začepiti pore i dati onaj težak osećaj. Savršene su za svež početak dana, bez gomile makeup-a a pri tom čine da vaš ten izgleda savršeno!

CC krema ili skraćeno od „color control“ prev. kontrola boje, je dizajnirana tako da prekrije nepravilnosti na licu, kao štu je crvenilo ili iritacija. Ona sadrži elemente koji osvežavaju vašu kožu i daju joj nežnu, glatku teksturu. CC kreme definitivno nisu najbolji izbor ukoliko imate masnu kožu. Takođe, dolazi u raznim nijansama te je možete prilagoditi svom tenu.

DD krema ili skraćeno od „daily defence“ prev. dnevna odbrana, je krema koja ima odličan uticaj na zaštitu kože, posebno tokom leta kada je UV zračenje izraženo. Ove kreme su se najbolje pokazale na starijoj koži, i nisu baš najbolje rešenje da ih koristite prečesto, jer one pomalo začepe pore.

PP krema ili skraćeno od „pink perfect“ prev. savršeno roze, predstavlja bazu za nanošenje šminke. Silikonske čestice koje se nalaze u ovoj kremi popuniće sve neravnine na koži i dati joj divnu, ujednačenu površinu – što je naravno – savršeno za makeup! Ove kreme odgovaraju svakom tipu kože, ali preporučuje se da se uz njih koriste i drugi proizvodi. Nakon njenon nanošenja, potrebno je staviti i neku toniranu kremu.

 

EE krema ili skraćeno „extra exfoliaton“, prev. dodatan piling , osvežava kožu i uklanja mrtve ćelije sa njene površine, pritom štiteći kožu od sunčevih zraka i dajući joj dodatnu hidrataciju. EE kreme se ne preporučuju za čestu upotrebu, i svakako nisu za one sa osetljivom kožom.Ostavite komentar

Verifikacija