Trikovi za veći volumen kose

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2016-12-23 Pregleda: 1635 Komentar: 0

Jedno je sigurno – volumena u kosi, nikad dosta! Ipak, ma koliko se trudili, volumen možda i postignemo odmah nakon pranja, ali već posle prvog sna kosa kao da „padne“. Ali ne brinite se! Sve žene na svetu vode istu bitku – lepa, zdrava kosa, puna volumena. Pogledajte neke trikove, sigurni smo da ćete barem jedan koristiti!

Poigrajte se sa dužinom

Ponekad, dugačka kosa može dati sasvim suprotan efekat od onoga što smo želeli. Nije svaka dugačka kosa divna i bujna, i ako se usudite i napravite stilsku promenu, vrlo je moguće da će vam kosa izgledati življa, sa više volumena!

Stepenasta frizura

Nemojte se šišati „na ravno“. Kažite vašem frizeru da želite stepenasto šišanu kosu. Nećete verovati koliko ovo može dodati volumena kosi!  Pramenovi kose će se odbijati od one koji su ispod nje, i samim tim vaša kosa će delovati mnogo gušće.

Pramenovi

Neverovatno je koliko sitni pramenovi u više nijansi mogu vizuelno dati volumen kosi. Različite boje, različita presijavanja, čine da se svetlost više odbija, i osim volumena, kosa će izgledati i mnogo sjajnija.

Preparati za učvršćivanje i volumen

Pena i razni sprejevi za učvršćivanje kose su poželjni, ali da bi efekat bio odgovarajući, ne smete preterivati sa količinom preparata. Ukoliko stavite više (u želji da će kosa dobiti i veći volumen), napravićete sasvim suprotno! Previše preparata će brzo zamastiti kosu i slepiti je... a onda možete da se pozdravite sa njenom gustinom!

Koristite suvi šampon

Suvi šampon nije samo odlična pomoć kada je čistoća kose diskutabilna, već može odlično da posluži na sveže opranu kosu kako bi joj dao volumen. Isprobajte, sigurno ćete se oduševiti!

Sušenje kose

Veoma je bitan način na koji sušite kosu. Ako je sušite ka dole, zaglađujući je konstantno četkom, teško da će biti nešto od volumena. ALI ako se sagnete i sušite je naopako, na taj način ćete podići koren kose i kada zabacite glavu, imaćete šta i da vidite!Ostavite komentar

Verifikacija