Kako razlikovati kopiju od orginalnog parfema?

Napisao: blogs Objavljeno u: Stil Postavljeno: 2016-12-23 Pregleda: 1080 Komentar: 0

U današnje vreme, sve je teže i teže otkriti kopije kozmetičkih preparata, koje su tako dobro urađene da običnom oku mnogo toga promakne. Ipak, postoje određeni detalji koji će vam sa sigurnošču otkriti da li se radi o kopiji. Pogledajte na šta bi trebalo da obratite pažnju prilikom kupovine parfema:

Proverite celofan

Originalni parfemi su upakovani u celofan koji je toliko usko uz kutiju, da ga bez makaza nemoguće ukloniti. Ipak, kada pričamo o kopijama, celofan može biti poprilično labav, da ne kažemo, čak i polu-otvoren!

Kako je celofan zatvoren
 

Na originalnom parfemu, mesto gde je celofan zalepljen (zavaren) je savršeno, i jedva se vidi. Kod kopija moći ćete videti debeo „šav“ pa čak i tragove lepka!

Karton

Svaki originalan parfem unutar kutije sadrži i kartonski „nosač“ odnosno „držač“, koji će sprečiti da bočica „skače“ po kutiji. Kod kopija ovo ne možemo naći, te je bočica direktno stavljena u spoljašnju kutiju.

Oznake na pakovanju

Pogledajte zlatni kružić sa strelicama. Tamnija strelica uvek treba da pokazuje na desnu stranu.

Dizajn

Ove razlike su veoma uočljive. Često je jedno slovo drugačije od originala, ili su boje kutije drugačije. Pre kupovine, dobro izučite na internetu kako vaš parfem u stvari izgleda!

Boja parfema

Sama boja tečnosti unutar bočice može da vam otkrije o čemu se radi! Kopije se boje veštačkim bojama, pa je njihova boja mnogo intenzivnija i neprirodnija. Boja originalnog parfema je uvek nežnija i zagasitija.

Poklopac parfema

Poklopac bočice mora biti savršeno simetričan, inače se sigurno radi o kopiji!

Serijski broj parfema

Serijski broj kod originalnog parfema mora da ima i kutija i bočica. U suprotnom, radi se o kopiji!

Izgled bočice

Bočica originalnog parfema je savršena. Ne postoje delovi koji su nastali usled pravljenja odlivka, niti mesta na kojima je staklo krivo. Dobro osmotrite bočicu, mnogo toga vam može reći!Ostavite komentar

Verifikacija