10 najčešćih grešaka prilikom nanošenja ajlajnera

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2017-02-07 Pregleda: 3953 Komentar: 0

Ajlajner – jedna od omiljenih makeup stvarčica koju svaka žena ima u svojoj kozmetičkoj torbici, a u isto vreme, stvarčica od koje sve zaziremo. Veština uspešnog nanošenja ajlajnera je kao drevna kineska veština koju ne može da savlada svako, i njene tajne su poznate samo odabranima. Ipak, nije sve tako crno, postoje neke „cake“ i tajne koju svakao žena može da savlada uz malo dodatne vežbe. Ma koliko frustrirajuće bilo, tajna se krije u beskrajnom vežbanju. Mi vam otkrivamo koje greške ne bi trebalo da pravite, a to je već jedan korak više ka uspešnom nanošenju ajlajnera.

Greška 1. : Nedovoljno precizan vrh ili tupa olovka (ukoliko se odlučite za nju)

Pre svakog nanošenja proverite vrh četkice ili olovke. Vrh mora biti veoma precizan kako bi vam omogućio isto takvo nanošenje. U suprotnom, sve može izgledati poprilično „messy“.

Greška 2.: Nanošenje ajlajnera u boji na donji kapak

Možda volite ajlajnere u boji, i to je skroz okej, ali budite sigurni da ga ne smete nanositi na donji kapak!

Greška 3. : Nesimetrične linije

E da, baš tu i leži umetnost, naneti ajlajner jednako na oba kapka. Možda ćete na jednom kapku uspeti napraviti savršenu liniju, ali da biste to učinili i na drugom, pa... potrebno je mnogo vežbe i strpljenja. Ipak, dok simetrija ne bude potpuno, ne napuštajte svoj dom, jer nema ništa ružnije od nesimetrićno nanesenog ajlajnera!

Greška 4.: Tečni ajlajner na dojnem kapku

Da se zna: tečni ajlajner se nanosi na gornji kapak. Ukoliko želite da naglasite donji kapak, onda se ipak odlučite za olovku. U suprotnom, linija na donjem kapku neće biti uredna i vrlo je verovatno da će se razmazati.

Greška 5.: Nekvalitetan ajlajner

Bolje izdvojite malo više novca kako biste priuštile vodootporni ajlajner. U suprotnom, može vam se desiti situacija razmazivanja, a to ni po koju cenu ne želite...

Greška 6.: Prazan prostor između linije i kapka

Bez obzira na savršenu liniju, ukoliko imate prostor između nje i kapka, deluje veoma aljkavo. I zbog toga, trudite se da ajlajner nanesete što je bliže trepavicama, odnosno kapku.

Greška 7.: Neuredan kraj ajlajnera

Da bi izgledao savršeno, morate kraj ajlajnera izvući što je preciznije moguće.

Greška 8.: Rastezanje kapka prilikom nanošenja

Trudite se da kapak ne razvlačite, već samo da ga malo pridržite dok nanosite ajlajner. Jer, ako ga nanesete na razvučeni kapak, nakon što ga pustite iznenadićete se kako to izgleda neuredno i nejednako.

Greška 9.: Nanošenje ajlajnera na unutrašnji deo donjeg kapka

Svaki pravi makeup stručnjak će vam reći da to nikada ne radite, jer na ovaj način vizuelno smanjujete izgled oka.

Greška 10.: Preterano blendanje ajlajnera na donjem kapku

Ukoliko želite „mekšu“ liniju na donjem kapu, u redu je da je izblendate, ali  nemojte preterivati, jer ćete postići „panda efekat“.

 

Izvor: https://brightside.me

Tagovi: ajlajner


Ostavite komentar

Verifikacija