Hair dusting – šišanje koje će obradovati mnoge

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2017-02-07 Pregleda: 2291 Komentar: 0

Duga kosa je nešto što definitivno nikada ne izlazi iz mode. Duga kosa je veoma praktična i manje zahtevna od kratkih frizurica. Ipak, do dugačke kose je teško doći, potrebne su godine, nega, i velika briga. Često imamo osećaj da taman ono što naraste za da do tri meseca, frizer odseče nakon jednog šišanja i rast kose od samo nekoliko santimetara može da traje mesecima a nekada i godinama, posebno ukoliko je kosa tretirana i oštećena te zahteva često šišanje. Sada vam predstavljamo novi trend koji frizeri koriste prilikom šišanja, u svetu poznat kao hair dusting.

Šta je hair dusting?

Hair dusting je tehnika šišanja koja zahteva veliku veštinu, ali nakon ove vrste šišanja, vaša kosa neće izgubiti mnogo svoje dužine.

Zbog čega hair dusting?

Mnoge dame se odlučuju upravo na ovu vrstu šišanja, jer im omogućuje da se reše suvih i ispucalih krajeva, a da ne gube na dužini kose. Poenta je u tome, da sve vlasi nisu podjednake dužine i da se na sredini kose može pronaći velika količina ispucalih vlasi. Upravo za to i služi ova tehnika, koja će omogućiti da vaša kosa izgleda sjajno i glatko, bez ispucalih vlasi koje štrče na sve strane. Uz ovu tehniku, nećete morati peglati kosu kako biste dobili savršenu, zaglađenu frizuru, ona će biti takva jer će se suvi krajevi koji štrče otkloniti.

Kako se radi hair dusting?

Hairdusting podrazumeva tehniku kojom se oštećeni krajevi „primoraju“ da štrče, a potom se seku. Do nedavno, šišanje svećom je bila jedna od tehnika hairdustinga, ali pošto niko ne voli plamen blizu svoje kose, i pošto ova tehnika nije toliko precizna, profesionalci su smislili kako da ovo izvedu uz pomoću makaza. Poznati losanđeleski stilista Sal Salcedo je začetnik ove tehnike, i ona je preplavila Instagram.

Koliko traje šišanje hairdusting tehnikom?

Da bi se ova tehnika izvršila, biće potrebno mnogo više vremena nego što je to potrebno običnim šišanjem. Baš zbog toga, jer ovo šišanje zahteva obrađivanje pojedinačnih pramenova iz kojih se seku oštećeni krajevi koji „štrče“.

Ipak, i krajevi su oštećeni, te će se i oni morati za koji milimetar skratiti, ali to će svakako biti znatno manje nego da se sva kosa seče o „zdravog dela“.

Pogledajte kako izgleda proces hair dustinga:

 

A video posted by SAL SALCEDO (@salsalhair) on

 

Tagovi: hair dusting


Ostavite komentar

Verifikacija