Budi u trendu – budi retro

Napisao: blogs Objavljeno u: Stil Postavljeno: 2014-10-10 Pregleda: 781 Komentar: 0

Cilj svake devojke i žene (barem kad je izgled u pitanju) jeste da bude posebna ali i da njen izgled bude u trendu. Ono što je definitivno obeležilo ovovremenski trend jeste stil iz šezdesetih, pa možemo reći da je retro u trendu. Sećate li se Amy Winehouse i njenog stila koji smo na prvi mah gledali u čudu? I ne samo ona, tu je i čuvena Adele, Lana Del Rey i mnoge druge. Visoke punđe, natapirana kosa, oči teške od maskare i bujne trepavice su samo neki od zaštitnih znakova ovih dama. Kako biste i vi bile u toku, mi vam donosimo nekoliko saveta kako da ispratite retro trend.

 

Kako napraviti retro frizuru?

Frizure iz ovog doba su potpuno šik i za njih važi jedno pravilo: što veće to bolje. Kako biste postigle taj željeni volumen kose, potrebno je da koristite volumizirajući šampon i balzam. Pre sušenja kose nanesite neki od preparata za učvršićvanje kose i dobro ga rasporedite po čitavoj dužini. Kosu sušite tako što ćete se sagnuti i fen usmeriti ka „dole“. Jednom reči – naopačke. Kada se kosa osuši dobićete željeni volumen. Tada možete da natapirate željeni deo i uz pomoć šnale da zakačite gornji sloj. Ukoliko volite retro lokne, izvucite po koji pramen i uvijte ga figarom. Po završetku naprskajte malo laka za kosu i vaša retro frizura je spremna!

 

Šminkaj se kao retro diva

 

Ono što je najvažnije prilikom postizanja ovakvog izgleda jeste besprekorno čist i ujednačen ten, crni ajlajner i po preporuci crveni ruž za usne.

 

Ten

Za savršen ten važno je da pronađete odgavarajuću podlogu, tečni puder i puder u kamenu. Vodite računa da rumenilo nije posebno popularno u ovom stilu pa ga možete koristiti ali veoma blago i u nežnoj nijansi. Kako biste postigle baš ono što želite, odaberite za nijansu svetliji puder. Svetliji ten će vam dati određenu dozu glamura. Jer, glamurozne dame imaju nežan i svetao ten, zar ne?

 

Oči

Prvo i osnovno, sredite obrve. One moraju biti lepog, lučnog oblika. Ukoliko ste do sada pratile stil tankih obrva, moramo vas razočarati. Lepo oblikovane, istaknute obrve - to je ono što biste trebale imati. Dovoljno je da ojačate liniju obrva odgovarajućom senkom tako što ćete je naneti odmah uz njihovu liniju.

Nezaobilazan deo ovog stajlinga je svakako istaknuta linija oka a tu ćemo reći samo jednu reč: ajlajner! Pazite da ga nanesete tako da izgleda uredno, a slobodno možete malo i da podebljate osnovu. Ukoliko niste preterano vešte, zalepite papirnu traku ispod oka kako bi linija ostala uredna. Maskaru definitivno ne bistre trebale da štedite, jer trepavice moraju biti veoma bujne. Ovaj look ćete svakako savršeno upotpuniti ukoliko dodate i veštačke trepavice. Sve naravno zavisi, da li vam je potreban večernji ili dnevni retro glamur. Što se tiče senki za oči, nju možete naneti sasvim blago ili skoro nevidljivo, a ako je i izostavite, nećete pogrešiti.

 

Usne

U zavisnosti od dnevne ili večernje varijante, postoje dva načina. Dnevna varijanta podrazumeva ruž za usne koji je u boji mesa i koji će vašim usnama dodati punoću. Ako ste ljubiteljka sjaja, slobodno ga nanesite preko ruža.

I za kraj, tu je nezaobilazan crveni ruž za usne. Ipak, budite veoma oprezne, jer ova boja niti stoji svima, niti ju je lako naneti. Ništa neće izgledati glamuroznije od ove boje, ali možete i veoma pogrešiti ako crveni ruž nanesete neprecizno preko linije usana. Najbolji način jeste da napravite konture usana crvenom olovkom, a potom četkicom za nanošenje ruža ispunite.

Tagovi: retro trend


Ostavite komentar

Verifikacija