9 tajni za dame sa masnom kožom

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2017-02-13 Pregleda: 1214 Komentar: 0

Ono što će utešiti svakoga ko ima iole problematičnu kožu, jeste činjenica, da se to stanje kako starimo menja! U tinejdžerskim godinama možemo patiti od masne kože, akni i bubuljica, a već kada „zagazimo“ u tridesete ili četrdesete, naša koža se može transformisati u suvu. Ipak, masna koža spada pod najzahtevniji tip kože kada je nega u pitanju, a mi ti otkrivamo neke činjenice u vezi nje.

1.        NISI SAMA!

Problem sa masnom kožom ima veliki broj žena, i svaka je neguje na način na koji misli da je najbolje. Tvoja koža je potpuno personalizovana, i kao takvoj, ti joj se moraš potpuno prilagoditi. Neke stvari naprosto nećeš smeti, dok će druge morati biti tvoja svakodnevna rutina.

 

2.       HORMONI SU ITEKAKO ODGOVORNI

Oni su uglavnom odgovorni, ali na žalost, to je van tvoje kontrole. U zavisnosti od ciklusa, i tvoja koža se može menjati tokom meseca. Ovo znači, da ti se može desiti da tvoja koža postane mnogo masnija u određenim danima nego inače.

 

3.       IMA I GENETIKE...

Ako posmatraš svoju kožu, možeš u njoj prepoznati lice svoje majke, bake ili tetke. Više pora je nešto što zajedno delite kao nasleđe? Veća i verovatnoća da ćeš naslediti baš takav tip kože.

 

4.       U NAČINU NA KOJI JE ČISTIŠ LEŽI KLJUČ!

Imaš potrebu da je česće čistiš jer je masna? Pa... nemoj to da radiš. Što je više čistiš, ona prima signale da luči više masnoće i lako možeš zapasti u začarani krug koji će ti doneti još masniju kožu. Preparati kojima je čistiš moraju biti blagi, i nikako da isušuju previše... Ma koliko se dobro osećala kada ukloniš svu masnoću.

 

5.       OPREZ SA BUBULJICAMA! 

Tretiranje bubuljica i mitisera sa sredstvima za isušivanje može biti kontra-produktivno! Isušivanje aktivira žlezde da luče još više masnoće, pa se može desiti da kada isušiš jednu bubuljicu, na licu ti iskoči još dve-tri...

 

6.       SAKRIVANJE ŠMINKOM

Sramota te je da pokazuješ svoju problematičnu kožu, pa pribegavaš nanošenju veće količine korektora i pudera? Loša vest, to samo pogoršava situaciju. Na ovaj način koža ne može da diše, pore se začepljuju i počinju da luče još više masnoće.. Upalni procesi se takođe mogu pogoršati.

 

7.       LAGANI I PROIZVODI BEZ ULJA SU TVOJI NAJBOLJI PRIJATELJI!

Moraš paziti prilikom kupovine bukvalno svega što planiraš da staviš na lice: od sredstva za čišćenje, tonika, kreme, pa do podloge i pudera. Proizvodi sa uljem i teški proizvodi ni u kom slučaju nisu tvoji saveznici!

 

8.       RETINOL KREME MOGU POMOĆI

Pre spavanja, pokušaj da naneseš neku kremu koja sadrži retinol. Uz pomoć retinola, koža će lučiti manje masnoća, a vrlo uspešno će se smanjiti bubuljice i akne.

 

9.       VERUJE SE DA OSOBE SA MASNOM KOŽOM KASNIJE DOBIJU BORE

Eto jedne dobr stvari! Tvoja koža je stalno podmazana, elastičnija, a eventualne borice u nastanku su ispunjene masnoćom i slabije se vide. Jedan od razloga za slavlje!

 

Tagovi: masna koza


Ostavite komentar

Verifikacija