Trikovi za buđenje sa savršenom kosom

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2017-03-08 Pregleda: 1458 Komentar: 0

Sve žene znaju da lepa, negovana kosa zahteva mnogo truda, vremena i novca, ali sve to kao da padne u vodu onog momenta kada se ujutro probudimo i pogledamo u ogledalo. Raščupana, često prljava kosa koja ne želi da stoji kako smo mi zamislili? Kao za sve, i za ovaj problem su žene smislie nekoliko trikova koje će nam svima znatno olakšati život i svakodnevnu negu.

Pre bilo kog trika, važno je zapamtiti neke od sledeći stvari:

·         Nikada nemojte leći sa vlažnom kosom, jer se vlažna kosa lakše lomi, a dok spavamo nemamo kontrolu nad tim šta radimo svojoj kosi

·         Sušenje kosom uz pomoću fena bi uvek trebalo biti na nižoj temperaturi, i trudite se da nikada ne osušite kosu do kraja, ostavite je polu-vlažnu da se prirodno osuši (posebno krajeve)

·         Uvek pre spavanja počešljajte svoju kosu

·         Pronađite frizuru koja odgovara vašim navikama i tipu kose i održavajte je redovno

 

Upletite kosu u pletenicu pre odlaska na spavanje

Na ovaj način ćete sprečiti da vam kosa ujutru štrči i bude neposlušna. Takođe, lepo upletena kosa, ne prečvrsto ostaće na svom mestu i sprečiće da se lomi i čupa tokom noći.

 

Nanesite par kapi kokosovog ulja

Pre spavanja, samo nekoliko kapi kokosovog ulja može da učini čudo za vašu kosu. Kokosovo ulje će sprečiti statički elektricitet koji nastaje priliko trenja kose od jastuk u noćnim prevrtanjima.

 

Kupite svilene jastučnice

Nije mit da bogataši spavaju na svili. Svila je veoma prijateljski nastrojena prema vašoj kosi, pa ako nemate dovoljno novca za kompletnu svilenu krevetninu, svakako razmislite da uložite makar u svilenu jastučnicu.

 

Sprej od aloja-vere

Napravite sami miks aloja-vera sprej. Pomešate kašičicu aloje sa vodom i sa tim sprejom poprskajte kosu neposredno pre odlaska na spavanje. Ovaj sprej će hidrirati vaše krajeve i negovati je tokom sna.

 

Napravite punđu

Ako je vaša kosa baš dugačka, bolje rešenje od pletenice će biti punđa.

 

Nanesite suvi šampon ili bebi-puder pre spavanja

Ovo garantuje da ćete se probuditi sa svežom i čistom kosom, jer će tokom noći suvi šampon ili bebi puder upiti svu masnoću i smanjiti mašćenje tokom sna.

Tagovi: lepa kosa


Ostavite komentar

Verifikacija