Beauty mitovi

Napisao: blogs Objavljeno u: Lepota i zdravlje Postavljeno: 2017-05-11 Pregleda: 420 Komentar: 0

Postoje neka mišljenja i stavovi kada je lepota u pitanju, koje jednostavno prenosimo sa generacije na generaciju, ali se ne trudimo da ispitamo koliko je to u stvari tačno. U ovom tekstu vam otkrivamo mitove koji su pokazali kao ne uvek nužno tačni.

Mit 1: Što je veći SPF neke kreme – to je njena zaštita veća

Postoje tri tipa UV zraka: UVA, UVB i UVC.  SPF kreme govori o tome koliko procenat UVB zraka ta krema blokira. Ipak, vodite računa prilikom kupovine kreme za sunčanje, da ona sadrži i UVA filtere.  UVC zraci nisu opasni, oni se apsorbuju u području atmosfere. Dakle, za kvalitetnu zaštitu, obratite pažnju da krema ima UVA i UVB filtere i naravno, faktor mora biti minimum 15.

Mit 2: Krema za sunčanje nam nije potrebna kada je oblačno

Apsolutno netačno. Veći deo UVA i UVB zraka upravo prolazi kroz oblake, a pošto se mi osećamo „zaštićeno“ zbog oblaka, u ovakvoj situaciji vlada najveća opasnost.

Mit 3: Pranje lica sapunom učiniće da koža izgleda zdrava i čista

Kada peremo kožu sapunom, mi sa nje skidamo (osim prljavštine) i njena zaštitna ulja, koja je podmazuju i pomažu da se zadrži ravnoteža. Ukoliko preterujemo, narušićemo balans kože i tada, koža usled pojačanog lučenja masnoća može začepiti pore i stvoriti savršenu podlogu za razvijanje bubuljica i akni.

Mit 4: Bubuljicu je uvek bolje iscediti nego je ostaviti na licu

U nekim slučajevima, ako ovo uradite, nećete imati komplikacije. Ipak, u većini slučajeva, bubuljica zadire mnogo dublje od same površine kože (potkožne bubuljice). Ukoliko je cedite na silu, moguće je da ona pukne ispod površine i da izazove još veći upalni proces.

Mit 5: Skupi kozmetički proizvodi su bolji od onih jeftinih

U većini slučajeva, sastav jeftinih i skupih krema i proizvoda su manje-više jednaki. Skupe kreme su obogaćene finijim mirisnim notama i nalaze se u luksuznijem pakovanju. Ipak, najvažnije je ono što piše u sastavu proizvoda.Ostavite komentar

Verifikacija