Četkice za šminkanje - odgovori na najčešća pitanja

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2017-05-11 Pregleda: 903 Komentar: 0

Kozmetičko tržište preplavile su četkice za šminkanje, raznih brendova, oblika i vrsta. Ukoliko niste makeup stručnjak, veoma je teško odabrati one prave koje će da rade „posao“. Uglavnom, visoka cena ne mora nužno da znači da je četkica odlična. Pogledajte odgovore na neka najčešća pitanja koje žene pretražuju na internetu.

Koji je najbolji brend kada su u pitanju makeup četkice?

Četkice sa kojima nećete pogrešiti svakako dolaze od nekih poznatih brendova, ovo su brendovi najtraženijih i najkorišćenijih četkica kada su makeup stručnjaci u pitanju:

·         Zoeva

·         Sigma

·         Artis

·         Sephora

·         IT Cosmetics

·         Kevyn Aucoin

·         Bobbi Brown

·         Too Faced

·         Spectrum

·         Chantecaille 

Ukoliko su vam ovi brendovi preskupi, ovo su neki od brendova koje možete isprobati i koji su odlični i prihvatljivi sa cenom:

·         ELF Cosmetics

·         Real Techniques

·         Smashbox

·         Morphe

·         Illamasqua

 

Koliko često treba prati makeup četkice?

Učestalost pranja četkica zavisi od toga koji proizvod sa njima nanosite. Četkice kojima nanosite tečni puder, moraju se čeće prati, jer se u njima zadržava određena količina vlage koja je pogodna za razvoj mikroba i bakterija. Četkice kojima nanosite puder u prahu nisu toliko sklone „inficiranju“ i njih treba ređe prati. Da sumiramo, četkice za tečni puder morate prati svake dve nedelje, dok one za puder u kamenu možete oprati jednom mesečno.

 

 

Da li su bolje četkice sa prirodnom ili sintetičkom dlakom?

U praksi se koriste četkice obe vrste. Ono što razlikuje četkicu sa sintetičkim vlaknima jeste da je malo tvrđa neko ona sa prirodnim dlakama, ali je ujedno i dosta jeftinija. Takođe, sintetičke su mnogo lakše za održavanje i pranje, jer ne upijaju proizvod kao one prirodne. Prirodne četkice su napravljene od krzna i dlaka životinjskog porekla, pa ako ste vegan i ne koristite ništa životinjskog porekla, verovatno ćete razmisliti pre kupovine. U principu, sve se svodi na lični izbor.

 

Kada je pravo vreme da kupite novu četkicu?

Kada vaša makeup četkica izgubi formu, dlačice počnu da otpadaju ili se raščupa (nije više kompaktna), tada je vreme da kupite novu. U zavisnosti od toga koliko se često šminkate, biće potrebna i zamena četkice.


 Ostavite komentar

Verifikacija